skip to Main Content

У Південній Кореї стартують юнацькі Олімпійські ігри

З 19 січня по перше лютого триватимуть четверті зимові юнацькі Олімпійські ігри. Вони відбуватимуться у провінції Канвондо, що у Південній Кореї. Змагання можна буде подивитися на телеканалі «Суспільне Спорт».

У мультиспортивних змаганнях беруть участь спортсмени віком від 15 до 18 років. Юнацькі Олімпійські ігри проводяться раз на два роки. Вперше юнацька Олімпіада відбулася у 2010 році — літні Ігри, а у 2012-у відбулися перші зимові змагання.

Цьогоріч у Канвондо розіграють 81 комплект нагород у 15 дисциплінах. Україну представлять 44 спортсмени: 24 юнаки та 20 дівчат. З усіх видів спорту українська збірна не змагатиметься лише в хокеї, бобслеї та ковзанярському спорті.

На минулих зимових юнацьких Олімпійських іграх Україна виборола одну нагороду — бронзову медаль фристайліста Ореста Коваленка. Найкращим результатом української команди є золото біатлоністки Христини Дмитренко в гонці переслідування на зимових Іграх 2016 року.

Із нагоди старту юнацьких ігор у Вінниці сьогодні, 18 січня, влаштували урочисту церемонію підняття олімпійського і державного прапорів. На нього були запрошені знані місцеві олімпійці — Ганна Балабанова (веслування), Андрій Ковенко (спортивна ходьба), Денис Солоненко (бокс) і Вадим Адамчук (легкоатлетичне багатоборство). Учасниками спортивного свята були юні хокеїсти і волейболісти. Команди отримали комплекти м’ячів, а всі юні спортсмени  — сувеніри. Окремі призи розігрувалися в олімпійський вікторині.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top