skip to Main Content

У Полтаві знищили сотні кажанів, які зимували і не рухалися

У Полтаві близько 1600 кажанів, що зимували за обшивкою балкона, викинули з вікна багатоповерхівки. Не всім тваринам вдалося вижити на морозі, решту — зоозахисники намагаються врятувати. Про це повідомив Український центр реабілітації рукокрилих, що базується в Харкові.

Численну колонію рудих вечірниць викинули з 8 поверху на мороз, який сягав -6°C, стверджують зоозахисники. Волонтери і небайдужі люди зібрали кажанів у коробки, а команда Центру забрала тварин до Харкова, щоб оцінити їхній стан.

Упродовж всієї ночі ми майже повним складом Українського центру реабілітації рукокрилих оглядали та напували врятованих кажанів, — розповіли зоозахисники.

За словами команди, це найчисельніша колонія рукокрилих, яку їм доводилося рятувати. Уже в Харкові вони сортували живих від тих, які загинули через мороз. Вцілілим вимірювали вагу тіла, а також перевіряли їх на наявність травм і ушкоджень.

Коли кажан у стані зимового сну, він не рухається, бо всі процеси життєдіяльності (температура тіла, дихання, серцебиття) уповільнені задля економії енергії, тому важко відрізнити живих від мертвих, — пояснили в Центрі.

Зоозахисники кажуть, що загинули понад 600 кажанів, а серед 1000 живих значна кількість травмованих — у них нерухливі задні кінцівки та перелами крил. У Центрі додали, що більшість із травмованих навряд чи виживе.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top