skip to Main Content

У вінничан впала довіра до «Єдиних новин» – опитування

Загальнонаціональний телемарафон “Єдині новини” розпочав свою роботу з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну. Журналісти та телеведучі працювали під час обстрілів, повітряних тривог та блекаутів, щоб українці могли отримувати інформацію про ситуацію в країні.

До телемарафону приєдналась ціла низка телеканалів: “1+1″, ” Суспільне”, “Рада”, ICTV/СТБ, “Інтер” та “Україна 24”, який потім замінив канал “Ми Україна”. Він фінансується державним бюджетом.

В Офісі президента говорили, що не бачать причин закривати телемарафон. Але новий голова парламентського комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин сказав, що ефективність марафону під питанням. 

Моя позиція щодо марафону: його ефективність – під питанням (а це інвестиція державних коштів), то потрібно працювати з цією ефективністю в тому чи іншому напрямі, – сказав Ярослав Юрчишин.  

Спочатку “Єдині новини” були головним джерелом інформації для багатьох українців

З перших днів війни я дивилась марафон постійно. Я була залежна від нього. Телевізор був ввімкнений 24/7, щоб не пропустити чогось важливого, – розповіла для “СічНьюз” вінничанка Ольга Подоляк.

Однак з часом рейтинги довіри до “Єдиних новин” почали падати. Українці почали все менше його дивитися, а деякі взагалі не довіряють.

Я не дивлюсь телемарафон. Але не через те, що я не довіряю чи ще щось. Лише через те, що в цьому немає необхідності, зараз все можна прочитати в пабліках телеграму або вайбері, – розповіла вінничанка Дарина Гудзь.

За даними опитування, проведеного “СічНьюз”, 22.9% вінничан взагалі не дивляться телемарафон. 22.1% не довіряють, 35.4 % довіряють, але частково. Повністю довіряють лише 19,5 %.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top