skip to Main Content

У Вінниці майданчик для собак за 115 тисяч схожий на руїну

У парку Вишенський, на березі озера, розташувався єдиний у Вінниці офіційний майданчик для вигулу собак. Його створення мало на меті не лише забезпечити тваринам простір для активностей, але й навчити власників відповідального поводження із вихованцями та прибирання за ними.

З бюджету Вінницької міської ради на облаштування майданчика було виділено у 2015 році 115785 гривень. Тож що ж отримали за ці кошти тварини та їхні власники?

На майданчику обладнано:

  • Дві зони для вигулу по 160 кв. м кожна.
  • Зону для спортивних тренувань собак з дев’ятьма снарядами.
  • Шість лавок для відпочинку.
  • Сміттєві урни.

На жаль, все це наразі перебуває в занедбаному стані, бо не проводилося жодних ремонтів.  

Відповідь на петицію 

Однак цього замало. Адже добиратися із твариною з одного кінця міста в інше дуже складно. Вінничани намагалися достукатися до міської ради, щоб збудувати більше майданчиків для зручності.  В той час було зареєстровано багато петицій про відкриття подібного простору на Замості, Поділлі та вулиці Стрілецькій.

Так, на одну з петицій відповіли:

У м. Вінниці на 2013 – 2020 рр.», затвердженої рішенням міської ради від 31.05.2013 р. № 1292, в лютому 2015 р. у парку «Дружби народів» був збудований спеціалізований майданчик для вигулу собак. Також вже був розроблений проєкт для будівництва нового майданчику на лівобережній частині міста. На жаль, в зв’язку із обмеженим фінансуванням, дане питання буде розглядатись протягом наступних років за наявності коштів, – йдеться у відповіді до петиції.

Минуло вже чимало часу, однак жодних позитивних змін не зафіксовано.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top