skip to Main Content

У Вінниці нагородили переможців світових змагань з єдиноборств

У Вінниці вшанували переможців і призерів найпрестижніших міжнародних стартів жовтня. Вони отримали подяки і подарунки від міської влади.

Серед нагороджених був сумоїст Важа Даіаурі. Він здобув нагороду найвищого ґатунку на III Всесвітніх іграх з єдиноборств. Також був чемпіоном світу, Європи і Всесвітніх ігор у вазі до 115 кг (у абсолютній категорії входив до числа призерів). Перемагав навіть у Японії, яка заснувала сумо. Тренує нашу спортивну зірку його батько – Важа Даіаурі-старший.

Я тільки почав показувати високі результати, тому зупинятися не збираюся. Хочу знову і знову перемагати на світовому рівні. Також мрію стати чемпіоном найпрестижніших світових змагань у абсолютній ваговій категорії, — розповів Важа Даіаурі-молодший.     

Артем Зімін став чемпіоном світу з універсального бою, а Кирило Вербицький – бронзовим призером. Хлопці займаються в спортшколі № 5 десять років, багато разів здобували медалі на чемпіонатах України.

Їх тренує молодий наставник Олег Бузовський.

Артем Зімін ходить на тренування із трьох років. Почав відвідувати їх разом зі старшим братом, призером багатьох змагань. А взагалі зазвичай на боротьбу записуються у шість-сім років, — розповів Олег Бузовський.     

Він нагадав, що унібій складається зі смуги перешкод, стрільби, а вже потім боротьби. Найскладнішим під час тренувань для вінничан було знайти можливість підготуватися у метанні ножів, а ось інші вправи (рукохід, змійка, канат тощо) далися легко.     

На рейтингових міжнародних змаганнях «Romania Open» з тхеквондо (ВТФ) троє вихованців Вінницької спортшколи №2 вибороли медалі. Золото здобув Ілля Головатюк, срібло — Роман Соловей, бронзу — Ірина Чесалкіна. Спортсменів підготувала тренер Аліна Новинюк. 

У змаганнях виступали близько 110 учасників із 47 країн. Серед них були призери чемпіонатів світу, Європи, Олімпійських ігор, переможці Гран-прі. Вінничани у Румунії билися проти спортсменів збірних країн. Тому їхні досягнення є вагомими, — сказала Аліна Новинюк. 

Ірина Чесалкіна раніше успішно займалася шахами, а згодом перейшла на тхеквондо.

Я змалку хотіла битися. Але спочатку займалася тхеквондо, як фізкультурою. Щоб спина не боліла на шахових змаганнях. Коли почала показувати високі результати в єдиноборстві, вирішила сконцентруватися на ньому, — розповіла дівчина.   

Сім бійців представляли Вінницю в Італії на чемпіонаті світу з кікбоксингу WTKA. Там загалом за медалі боролися 2600 спортсменів.  Граючий тренер В’ячеслав Отеранський став чемпіоном у розділі «лайтконтакт». Ілля Педоренко посів три перші місця, Олександр Голуб одержав золоту нагороду у лоукіклайті та «срібло» – у лайтконтакті. Ярослав Говорищев посів другу сходинку п’єдесталу, Кирило Зацаринський та Ілля Коваль стали срібними та бронзовими призерами. Для більшості юних спортсменів це були перші міжнародні змагання. Тож діти залишилися задоволеними не лише своїми результатами, але й незабутніми враженнями від Італії та ще двох країн, де вони побували.  

Спортсменів привітав голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський. Він подякував за те, що вони прославляють Вінницю та Україну своїми досягнення, популяризують спорт. Також він наголосив, що вінничани можуть тренуватися та виїздити на чемпіонати світу та Європи завдячуючи Захисникам Батьківщини.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top