skip to Main Content

У Вінниці почали грати у флаг-футбол на уроках фізкультури

На уроках фізичної культури у ліцеях Вінниці розпочали вивчати правила та проводити заняття із флаг-футболу, який нещодавно став олімпійським видом спорту. Ця американська версія улюбленої гри мільйонів стимулює учнів до активного способу життя. Формує такі якості як чесність та дисциплінованість, навчає взаємовиручці.

Необхідним інвентарем ліцеї забезпечує клуб «Вінницькі вовки».

Близько десяти шкіл із цього року почали впроваджувати флаг-футбол на уроках фізкультури. Серед них — по одній в Калинівці і Чернівцях, решта — в обласному центрі. Навесні минулого року ми почали проводити семінари для вчителів фізкультури, а жовтні — безкоштовно надали інвентар зацікавленим, — розповів тренер «Вінницьких вовків» та юнацької збірної України з флаг-футболу Євген Хомин.

Ідея вінницьких організаторів — до травня підготувати шкільні команди і в кінці навчального року влаштувати для них перші міські змагання! До цієї мети рухаються поступово, не кваплячись.

Олексій Пламаділ — вчитель фізкультури Вінницького ліцею № 20. Він із 2024 року почав впроваджувати елементи флаг-футболу на власних уроках із учнями 8-9 класів.

Поступово пробують користуватися інвентарем для флаг-футболу (м’ячами та прапорцями) й педагоги, які викладають фізкультуру й в інших класах. Тому, думаю, з часом цей вид спорту стане популярним. Нове — завжди цікаво. Але його треба гарно викласти школярам, щоб їх заохотити, — сказав Олексій Пламаділ.       

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top