skip to Main Content

Вінничани обурені тим, що земляки батлами із росіянами заробляють в соцмережах  

Заробіток в Інтернеті стає дедалі популярнішим. Існує безліч способів заробити легкі гроші, не докладаючи особливих зусиль. Перегляд відео, просування ігор, продаж різної продукції, переклади й написання текстів тощо.

«Батли в прямих ефірах»

Одним з найпопулярніших та найвідоміших способів заробітку стала всесвітньовідома мережа «Тік-ток». Однак, в ній немає офіційної монетизації, як в «Ютубі», де б вам платили за перегляди. Раніше існувала неофіційна, коли топові блогери отримували персональну пропозицію від соцмережі, укладали договір з «Тік-током», і їм нараховували бонуси за перегляди. Потім їх можна було перевести в реальні гроші. Але з січня 2020 року мережа зупинила цю програму.

Тому, щоб заробити в «Тік-тоці», блогери використовують інші способи. Найпопулярніший з них – батли в прямих ефірах. В «Тік-тоці» є можливість проводити онлайн-трансляції. Проте ця функція доступна не всім. Для того, щоб це стало можливо, необхідно мати десять тисяч підписників.

Спільні стріми

Майже на третьому році війни деякі українці заробляють кошти тим, що ведуть спільні стріми із росіянами. Вони грають в ігри, співають, танцюють і просто спілкуються та отримують за це  чималі кошти.

Такі дії викликають обурення в багатьох користувачів. Вони не розуміють, як можна заробляти гроші на співпраці з країною-агресором.

Я не розумію таких українців. Я одного разу запитав у дівчини, навіщо вона це робить. І вона мене заблокувала. Я взагалі не розумію, чому деяеі наші люди уподоблюються росіянам. Невже українці не розуміють, що коли вони програють гроші у цих забавах, то фінансують армію росії. Вони фінансують ракети, які прилітають по наших містам, – розповів для “СічНьюз” український військовий Андрій Шевченко.

Також чоловік додав, що такі дії є ганебними. Мовляв, блогери, які заробляють на батлах із росіянами, мають бути покарані. Їхні канали повинні бути заблоковані, а їхні імена слід внести до списків колаборантів. Вони не несуть ніякої просвітницької інформації. В час війни, коли Україна бореться за свою свободу та незалежність, такі дії є неприпустимими.

«Блогери хизуються дорогими речами»

Мене взагалі дратують деякі українські блогери. Вони заробляють кошти тим, що оголюються на камеру, придуркувато себе поводять. Відпочивають в дорогих готелях, за кордоном, витрачають кошти на брендові речі. Однак від них немає жодного слова про війну чи ЗСУ, жодного збору тощо, – розповіла вінничанка Маша Лисиця.

Також жінка додала, що, коли українці у воєнний час мріють про мир та спокій, блогери хизуються дорогими речами й спокійно можуть виїжджати за кордон. У той час наші хлопці сплять в окопах та щоденно ризикують своїм життям й дивляться смерті просто в очі.

Пояснює, що ми різні        

Проте не всі українці женуться за легкими грошима. Вінницький співак і блогер Олексій Скрипаченко, який має серйозні вади з зором,  спілкується з росіянами в чат-рулетці. Хлопець має чималу аудиторію, яка із цікавістю спостерігає за його стрімами і прямими ефірами. Під час ефірів Олексій включає власні пісні, і глядачі дають переважно позитивні відгуки. 

А з росіянами хлопець здебільшого спілкується про війну та різницю між нашими народами. Й пояснює, що ми різні.        

З першого дня, коли прилетіли ракети в Вінницю, я відмовився від російської музики і не слухаю її до сьогодні. Щодо прямих ефірів в «Тік-тоці», то я вважаю, що їх потрібно заборонити в Україні. Моя думка дуже радикальна, – розповів Олексій Скрипаченко.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top