skip to Main Content

У вінницьких ліцеях започатковують алтимат-фризбі

Це безконтактний командний вид, яким може займатися будь-хто, незалежно від віку, статі та фізичної підготовки. Усе, що потрібно для гри, — диск фризбі і знання правил. Алтимат є олімпійським видом спорту. Тому його аж ніяк не можна назвати простою розвагою.

Необхідним інвентарем ліцеї забезпечує клуб «Вінницькі вовки». Наразі алтимат-фризбі у Вінниці починають культивувати 12 шкіл. Вони отримали від «Вовків» по одному літаючому диску.

Ми готові безкоштовно надавати диски й іншим вінницьким ліцеям, якщо в цьому зацікавлені вчителі фізкультури. У деяких школах вже є диски, які вони придбали самотужки. Тому вони також практикують алтимат, – розповів співзасновник клубу «Вінницькі Вовки» Євген Хомин.  

Наразі у нього є ідея провести перші міжшкільні змагання з алтимат-фризбі. А також аналогічний чемпіонат із іншого виду спорту, які культивують «Вовки», – флаг-футболу.  

Історія виду

Алтимат (англ. ultimate) — командний неконтактний вид спорту з летючим диском. Гру проводять між двома командами в прямокутному полі із зонами на кінцях. Ціль — передачами провести диск через ігрове поле до зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди.

Алтимат-фризбі з’явився в 1960-х роках у середніх школах та університетах США, а з 80-х поширився Європою. Сьогодні алтимат —  олімпійський вид спорту. У 2015 році його визнав Міжнародний олімпійський комітет.

Цей спорт набирає популярності й в Україні. Його навіть подекуди викладають на уроках фізкультури. До нашої країни алтимат привезли американські волонтери в 90-х. До 2007 року в Україні існувала лише одна київська команда. А нині діє близько 20 клубів алтимату у різних регіонів.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top