skip to Main Content

У яких скандалах замішаний новий голова Комітету свободи слова Ради Євген Брагар

Нещодавно у Раді ухвалили рішення зняти з посади нардепа Нестора Шуфрича, якого підозрюють у державній зраді. Його тимчасово замінить Євген Брагар, відомий пропозицією пенсіонерці продати свою породисту собаку, щоб оплатити комуналку. Це депутат від партії “Слуга народу” Євген Брагар.
Сам Нестор Шуфрич, підозрюваний у держзраді, залишиться членом Комітету ВР зі свободи слова.

Хто такий

Євгеній Вадимович Брагар народився 30 травня 1994 року у Києві.
Випускник історичного факультету КНУ ім. Шевченка. Вивчав новітню історію лівих рухів Алжиру.

Скандали

  • 24 вересня 2019 року в етері телеканалу «Рада» заявив, що Україні не варто фінансувати український кінематограф патріотичного спрямовування, а варто фінансувати лише кінопродукцію, яка може окупитись, тоді ж він заявив, що не вважає росію ворогом.
  • 27 січня 2020 року українські волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія «Конфедерат» поверталися автобусом з похорону воїна 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука, вбитого росіянами на Донбасі. Дівчата вимагали від водія автобуса «Луцьк — Київ» вимкнути російський телесеріал, що переросло у скандал, який набув розголосу в соцмережах та ЗМІ.
  • 29 січня 2020 року Брагар заявив, що звернеться із заявою до ГУ Національної поліції України на волонтерок, оскільки вважає їхні дії «неприйнятними, дискримінуючими».

Представниця партії ЄС Яна Зінкевич засудила дії Брагара й зауважила, що дії водія суперечили низки законів України, зокрема й закону «Про функціонування української мови як державної».

У відповідь Брагар зізнався, що до ухвалення «Про функціонування української мови як державної» ставиться «різко негативно» й пообіцяв розвінчувати скандал далі. На бік Брагара й водія також став депутат від проросійської партії ОПЗЖ Ілля Кива.

  • 1 лютого 2020 року в ефірі телеканалу «112 Україна» запропонував пенсіонерці з с. Аджамка (яка голосувала за «Слугу народу»), продати породисту собаку, аби сплатити за комунальні послуги. Вислів депутата щодо матеріального стану українських пенсіонерів спричинив критику та появу багатьох мемів щодо сплати послуг собаками.
  • 4 липня 2021 року поліція зупинила авто Брагара із непідсвіченим номером, після чого його запідозрили в керуванні у стані наркотичного сп’яніння і запропонували йому пройти медобстеження. Патрульних та їхніх керівників відсторонили від посад на час розслідування. Голови НПУ Ігор Клименко заявив, що бодикамери поліціянтів під час інциденту було вимкнено. Результати експертизи не підтвердили вживання наркотиків.

Володимир ПРИСЯЖНЮК,”СічНьюз”,
за матеріалами із відкритих джерел

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top