skip to Main Content

У жіночій консультації облаштували кабінет безбар’єрного доступу із ліфтом

З кожним роком  в Україні все більше уваги приділяють людям з особливими потребами. Колись все переважно обмежувалося пандусами біля під’їздів. Але безбар’єрність поступово доходить і до інших сфер нашого життя.

Приміром, на базі жіночої консультації міського пологового будинку № 1 Вінниці облаштовано гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Це зробили за кошти донорів, серед яких є фонд народонаселення ООН у галузі «Здоров’я жінки».

Він повністю підходить для людей з обмеженими можливостями. Зокрема, гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу має спеціальне обладнане крісло із пультом та пристрої для повного обстеження особливих жінок, які потребують нашої допомоги. Це можуть бути люди після травм, на візках тощо. Раніше таких жінок ми тримали на руках або садили на стільці, що було доволі незручно, – розповів директор міського пологового будинку № 1 Вінниці Олександр Банах.

До жіночої консультації першого міського пологового будинку приходить чимало жінок з особливими потребами, з протезами і на візках. Вони потребують особливого, дбайливого ставлення.

– Жінок з особливими потребами забираємо у приймальному відділенні, де також все для них облаштовано. Підіймаємо ліфтом і доставляємо у гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу. Робимо тут повне обстеження за допомогою сучасної апаратури, – прокоментувала завідуюча жіночої консультації № 1 Вінниці Алла Борисюк.

Цікаво, що на рецепції першої жіночої консультації висить подарунок – прапор України із вдячним підписом. Його подарував лікарям командир частини оперативного призначення, полковник Артем Ілюхін, підрозділ якого активно бере участь у захисті України.

У Артема Ілюхіна народився малюк. В знак подяки колективу нашого пологового будинку за дбайливе ставлення і професіоналізм він подарував нам цей прапор, – сказав Олександр Банах.      

Михайло ШАФІР, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top