skip to Main Content

Вінницька громада проводжає до Небесного війська Олега Лисака

Сьогодні, 21 серпня, вінницька громада проводжає у останній шлях бійця Олега Лисака, 1975 р.н. Олег Володимирович уперше став на захист Батьківщини під час антитерористичної операції на сході країни у 2014 -2015 рр. Вдруге – від початку масштабного вторгнення росії.

Був бійцем 3-го штурмового оперативного батальйону військової частини 3028 Національної гвардії України. Останній бій прийняв під селом Роботине Запорізької області. Сталося це 16 серпня цього року. Війна обірвала життя Героя у 48 років, інформує сайт міськради.

Олег був із сім’ї військовослужбовця. Однак, по завершенню Вінницької загальноосвітньої школи №19, обрав для себе мирну професію юриста. Фах здобув в Одеському національному університеті ім. І. І. Мечникова. Відтоді його головним обов’язком став захист людей.

Саме тому, не зміг усидіти вдома, коли розпочалась агресія росії у 2014. Був переконаний, що як справжній чоловік, має відстоювати свободу України, право жити у ній – вільній та незалежній – як для своїх двох донечок, так і для всіх майбутніх поколінь. Саме тому й на великій війні був уже з 25 лютого. Захищав Київ, брав участь у боях під Соледаром та інших великих битвах на сході країни, – каже дружина воїна Олеся.
За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі у 2022 році указом Президента молодшого сержанта Олега Лисака було нагороджено медаллю «За військову службу Україні».

Церемонія прощання із Героєм розпочнеться о 10:00 год. у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Поховають Олега Лисака о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища. “СічНьюз” приносить щирі співчуття рідним та близьким.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top