skip to Main Content

Українці загинули у жахливому ДТП біля Венеції

Пасажирський автобус з італійцями та іноземцями впав з мосту в Местре,  поблизу Венеції (Італія). Щонайменше 21 людина загинула, у тому числі двоє дітей.

Автобус впав з естакади, з 10-метрової висоти на залізничну колію і загорівся. 12 людей отримали поранення та щонайменше 4 зникли безвісти. Є побоювання, що кількість загиблих може зрости.

На місце аварії працювали пожежники та медики.

Дуже багато смертей, дуже багато, – це перші слова пожежника, який на кілька хвилин покинув місце аварії.

Відомо, що серед загиблих п’ятеро українців. Також двоє наших громадян отримали поранення: жінка 50 років та дитина 4-х років. Про це повідомляє CNN.

Кілька загиблих були іноземцями, ми знайшли українські паспорти, – заявив мер Венеції Луїджі Бруньяро.

– Я негайно наказав місту оголосити жалобу в пам’ять про багатьох жертв, які були в розбитому автобусі. Апокаліптична сцена, немає слів, – написав він у соцмережах та назвав цей інцидент “жахливою трагедією”.

За оновленими даними місцевих ЗМ зазначається, що серед постраждалих у ДТП є громадяни України, Німеччини та Франції. Загибель п’ятьох українських громадян підтвердили в МЗС України, пише Суспільне.

За наявною інформацією, туристичний автобус із 40 пасажирами зірвався з естакади та впав з висоти близько 10 метрів. Наразі відомо про п’ятьох загиблих українців, іще троє травмовані. Зараз їм надається необхідна медична допомога в лікарні, — повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані вже займаються дорожньо-транспортною пригодою, яка сталася вночі поблизу Венеції.

Українські консули взаємодіють із італійськими правоохоронцями в контексті з‘ясування усіх обставин ДТП, тримають на контролі лікування українських громадян та встановлюють зв‘язок із родичами, пояснив представник МЗС.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top