skip to Main Content

Українські фахівці спрогнозували, якою буде ситуація на фронті взимку

Першочергове завдання для ЗСУ сьогодні – перебити логістичні сполучення тильної і передових позицій російських окупантів. А також – шляхи постачання зброї та інших важких бойових споряджень. На користь такій цілі може піти погіршення погодних умов. Тоді українська армія спробує «виморозити» ворогів із України.

Все ж таки погода внесе свою лепту у ведення бойових дій. Якщо зараз підуть дощі, зменшиться кількість застосування як авіації, так і ударних дронів, – пояснив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

Хоча, за його словами, техніці рухатися буде важче, тому в першу чергу застосовуватимуть артилерію.  Володимир Фітьо додав, що основним завданням буде перебиття шляхів постачання, логістичні сполучення тильної і передових позицій російських окупантів.

Якщо нам це вдасться, я думаю, за допомогою погоди – дощів і морозів – ми їх «виморозимо», – сказав він.

Раніше ж начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ говорив, що напередодні виборів президента в росії окупантам потрібно вийти на межі Донецької та Луганської областей. Саме тому їм дуже важливо взяти Куп’янськ. Адже ворог має на меті зупинити рух ЗСУ не лише тут, а й на інших ділянках фронту.

Нагадаємо, що в районі Авдіївки зараз сконцентровано найбільшу масу сил та коштів рф на довжину фронту. Оскільки, як вже раніше повідомлялося, російські окупанти мають ціль – захопити місто до Нового року, аби подарувати цю «перемогу» своєму диктатору. До того ж, росіяни й досі намагаються йти в наступ на авдіївській ділянці фронту.

Зараз важливо не давати ворогові закріпитися на лівій стороні від залізниці, що не дозволить розпочати більш злагоджені штурмові дії щодо Степового та зайти на «Коксохім», – наголосив військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

За словами Коваленка, навіть під час наступу на Бахмут, путін не відвідував штаб ПВО, а тут вже аж два візити з різницею в місяць. Це зайвий раз говорить про те, наскільки для президента рф важливо до Нового року та виборів у росії, досягти на фронті хоч якоїсь перемоги, яку можна було б згодувати споживачам,так званого, «інформаційного фаст-фуду» як якесь епічне та велике досягнення».

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top