skip to Main Content

Українські «спартаківці» виграли чемпіонат світу з боротьби на поясах

Останнім часом у Вінниці та деяких інших регіонах нашої країни стрімко відновлюється «спартаківський» спорт. Вчергове наші «спартаківці» відзначилися на чемпіонаті світу з української національної боротьби на поясах. Він пройшов 11-12 листопада у м. Бельсько-Бяла (Польща).

В змаганнях брали участь спортсмени з 12 країн світу.  В складі національної збірної команди України приймали участь спортсмени ЦДЮСШ ФСТ “Спартак”. Чемпіонами стали Микола Сенчик (абсолютна категорія), Фариз Аббасов (класичний стиль, 60 кг) і Андрій Нікитченко (власний стиль, +100 кг). Срібними призерами – Гюльгоглан Аббасов (вл. стиль, 60 кг) і Кирило Куцокінь (вл. стиль, 80 кг). Бронзовими медалістами – Гюльгоглан Аббасов (кл. стиль. 60 кг), Кирило Куцокінь (кл. стиль, 80 кг) і Юрій Сірий (вл. стиль, 90 кг).

Українська боротьба на поясах була широко поширена на території сучасної України впродовж другого тисячоліття нашої ери, особливо у південній та східній її частині, і мала важливе прикладне значення  підготовці воїнів. Такий різновид боротьби має ознаки спортивної тому, що на меті не нанесення ушкодження, а доведення своєї переваги. З певними відмінностями боротьба на поясах представлена в багатьох народів світу.

Відродження сучасного формату поясної боротьби ведеться з кінця 20-го століття. Наразі цей спортивний напрямок динамічно розвивається. Українська боротьба на поясах в нашій державі офіційно визнана як неолімпійська дисципліна. Український вид боротьби на поясах поки не представлений на Олімпіаді чи Всесвітніх іграх.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top