skip to Main Content

Валерій Залужний може стати послом у Великій Британії

Останнім часом у мережі активно носяться чутки про ймовірне звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та рішення Володимира Зеленського щодо його подальшої долі. Які сценарії розвитку передбачають для головкома? Що про це кажуть політики? Та якою є думка пересічних українців? Дізнавайтеся далі у матеріалі «СічНьюз».

Що думають політики?

Нардеп Євген Шевченко заявив, що, за його інформацією, Залужний погодився на посаду посла у Великій Британії.

Швидше за все, він туди і поїде. А ми знаємо, що люди, які вирушали послами, – це політична пенсія, вже ніхто ніколи не повертався, – сказав Шевченко.

Офіційно жодної інформації ні про відставку Залужного, ні про його згоду поїхати послом до Британії не повідомлялося (раніше ЗМІ писали, що Залужний відмовився писати рапорт на звільнення за власним бажанням).

Нагадаємо, що Шевченко працює із Головним управлінням розвідки. А голову ГУР Кирила Буданова називають одним із кандидатів на посаду нового головкому.

Також журналісти поцікавилися у першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнко, що йому відомо про можливу відставку Залужного. Нардеп відповів, що вирішення таких питань – то компетенція глави держави.

Президент України ухвалює ті кадрові рішення, які вважає за потрібне, – наголосив Корнієнко.

Які наміри у президента?

Водночас Президент України в інтерв’ю італійським ЗМІ вперше відповів, чи він розглядає звільнення Головнокомандувача. Зеленський не згадав прізвища Залужного прямо, а лише натякнув, що на українців чекають зміни.

Крім того, Президент зауважив, що відставка того чи іншого українського посадовця – це кадрове питання всередині нашої країни.

Потенційними наступниками Валерія Залужного вважають генералів Кирила Буданова та Олександра Сирського.

Дискусії у соцмережах

У соцмережах користувачі також активно дискутують з приводу вищезазначеного питання. Переважна більшість критикує рішення влади та й її саму, адже якщо дійшло до питання відставки головнокомандувача ЗСУ, то нічого доброго це не обіцяє.

Активно почали висловлювати свою позицію політичні діячі серед яких, зокрема, колишній Президент Петро Порошенко:

Відставка Залужного, якщо це правда, – вистріл в десятку по національній єдності, необхідність якої розуміємо і ми, і наші партнери. Подібне рішення не вмотивоване військово-стратегічними міркуваннями. Найкраще, що ще можна зробити – негайно спростувати чутки. Не підписувати указ, якщо є проєкт. Не оприлюднювати і порвати його, якщо підписаний.

У когось подібні заяви викликають обурення, у когось сміх, а хтось вже й не сприймає владу як колись – органом, котрий приймає лише правильні та виважені рішення на благо своєї країни та народу.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top