skip to Main Content

Ватикан пояснив, чому Папа Римський пропонував Україні підняти білий прапор

У лютому цього року Папа Римський дав інтерв’ю, в якому заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з росією. Франциск зробив заяву в інтерв’ю швейцарської телерадіокомпанії RSI. Агентство Reuters отримало стенограму та елементи відео з розмови.

Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має відвагу білого прапора, і веде переговори. Слово “переговори” – це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати мужність вести переговори, – заявив Папа Римський.


За словами Франциска, переговори повинні відбуватися за допомогою міжнародних сил. Голова пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні виступив з поясненням, що Папа не пропонував Україні капітулювати перед рф. У Ватикані наголошують, що Франциск просто скористався запропонованим інтерв’юером терміном “білий прапор”, щоб вказати на необхідність миру.

Українські експерти досить негативно сприйняли як слова Папи, так і пояснення Ватикану. Скептично із цього приводу висловлюються і міжнародні лідери. Приміром, у неділю, 10 березня, президент Літвії Едгарс Рінкевичс відреагував на заяву Папи Римського Франциска. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Х. Зауважив, що це зло має капітулювати.

Мій недільний ранковий висновок: не можна капітулювати перед злом, потрібно боротися з ним і перемагати його, щоб зло підняло білий прапор і капітулювало, – наголосив президент Латвії.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
2 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Хтось
4 місяців тому

Старий маразматик

Арк
4 місяців тому

Выкручивается урод.

Back To Top