skip to Main Content

Веломандрівник-волонтер з Люксембургу зупинився у Вінниці

Вінницька велоспільнота приєдналася до благодійного велотуру журналіста Мішеля Мертена. Він є громадянином Німеччини. Мешкає на кордоні цієї країни, але працює у сусідньому Люксембурзі. Мішель подолав вже із початку липня подолав понад дві тисячі кілометрів на велосипеді. Його маршрут пролягав через Люксембург, Шенген, Нюрнберг, Пльзень, Прагу, Освенцим, Краків, Львів, Івано-Франківськ і Бар.

Мішель Мертен возить з собою декілька прапорів із різних країн. Серед них є український, який йому подарували в Люксембурзі вимушені переселенці з нашої країни. Веломандрівник пожартував, що навіть може відкрити магазин прапорів. Він нагадав, що Люксембург під час війни активно допомагає Україні і поставляє озброєння та амуніцію ще з березня минулого року.   

Мішель Мертен є організатором благодійного велотуру і збирає донати на підтримку України: волонтерів та Збройних Сил. Допомагає розвивати харківський проєкт, метою якого є пакування сухпайків. Також підтримує реабілітаційний центр для українських дітей в Карпатах. А ще регулярно висвітлює події в Україні від початку повномасштабного вторгнення росії.

Голова комітету фізичної культури та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський подякував Мішелю Мертену за підтримку України і сказав, що він надихає своїм прикладом.

– Мішель Мертен збирає кошти для наших ЗСУ і волонтерів, за це ми йому дуже вдячні. Мішель подолав довгий шлях та не побоявся того, що в Україні йде війна. Наші велосипедисти проведуть для нього екскурсію містом та покажуть площу Перемоги, куди минулого року влучили російські ракети, – сказав  Сергій Краєвський.

Цікаво, що гостя нашого міста хотіли поселити на ночівлю в апартаментах. Але він вирішив переночувати, як завжди, в простих умовах, у одного із представників велоспільноти.   

Фелікс ЖАНІН, фото автора, «Січ ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top