skip to Main Content

Відкрили благодійну виставку автомобілів «Ретро по-вінницьки»

У вінницькому Центральному міському парку ім. Леонтовича 18 серпня відкрили благодійну виставку автомобілів «Ретро по-вінницьки». Основу її склали експонати колишнього музею ретротехніки на вул. Соборній, а розмістили її поруч зі стадіоном та зоною атракціонів, за «Льодовим клубом». Відвідати виставку можна щодня з 11:00 до 20:00, інформує сайт міськради.

Цей проєкт реалізується Офісом туризму Вінниці, Дирекцією парків та дозвілля територіальної громади та ГО «Вінницький музей моделей транспорту, ретротехніки, колекцій і мініатюр».

Виставку облаштували у форматі ретрогаража, де розміщені раритетні автомобілі, мотоцикли і велосипеди. Як і раніше, на експонати можна не тільки дивитися, а й посидіти у салоні чи спробувати «покермувати». Тут є унікальний пожежний і санітарний автомобілі, мотоцикли часів Другої світової війни, «Запорожці» і «Волги» різних років випуску та багато іншого. А ще в контексті нинішньої боротьби України тут представлені повномасштабні і зменшені копії військової техніки та раритети американського автопрому.

Вхід на виставку, яка ще перебуває в процесі формування, наразі проходить за донат – таким чином разом із благодійним фондом «Подільська громада» збирають на потужний безпілотник VTOL FreeUA для підрозділу Сил Спеціальних Операцій, що виконує бойові завдання зі знищення живої сили та ворожої техніки на передовій.

Міська рада та її комунальні підприємства підтримали ініціативу спільноти на чолі з Олександром Вдовиченком і надали в Центральному парку нову локацію для виставки ретротехніки, яку так полюбили вінничани та гості міста. Проєкт “Ретро по-вінницьки”, передбачений нашою туристичною стратегією, відсьогодні працюватиме у благодійному форматі, завдяки чому кожен дорослий і маленький відвідувач зможе долучитися до збору “Подільської громади” на потужний безпілотник для наших захисників. Мета досить амбітна – 1 мільйон гривень, тому всіх закликаю донатити для наближення нашої Перемоги», – сказав заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top