skip to Main Content

Вінничан у садибі зустрів «Микола Пирогов»

Другий рік поспіль актор вінницького обласного муздрамтеатру імені Миколи Садовського Артур Константинов грає знаменитого лікаря Миколу Пирогова у його ж садибі. На традиційний пікнік хлопець прийшов  в старовинному наряді. Його образ продуманий до дрібниць. У душі одна мета: дати відвідувачам відчути атмосферу того часу й хоч на трошки відволікти людей від жахливих реалій. Цілий день актор люб’язно пригощав усіх чаєм (правда, штучним) і радо фотографувався з охочими. Чоловік настільки відчув себе у роль хірурга, що на прохання представиться жартома сказав «мене звати Микола Іванович Пирогов».

Я вже другий рік тут чаюю. Мені подобається. Часто прихожу сюди відпочивати. Я тут надихаюсь. Мені не важко вжитись в роль хірурга, тому що я цікавився його життям, – Артур Констянтинов.

Пироговський пікнік відбувається вже вдруге. Для вінничан це була можливість не лише відпочити, але й дізнатися більше про військову тематику.

Працівники музею, теж у стародавньому одязі, радо зустрічали гостей.

В цьому році я маю аж два образи. Нам дуже подобається. Атмосфера дружня. Як працівникам музею, нам ідея з переодяганнями у певні образи здається класною. На жаль, в зв’язку із подіями війни, відвідування музею погіршилось. Але попри все, ми опановуємо себе й працює заради майбутнього, – інформують в адміністрації музею-садиби ім. М.І. Пирогова.

Окрім яскравих костюмів, на вінничан чекали безліч локацій. До прикладу , любителі кухні спостерігали за приготуванням дикого борщу та каші «Зозуля». Також дорослі й дітлахи дізналися, як надати собі першу медичну допомогу. Більш творчі особистості малювали на полотні садибу, підкреслюючи кольорами атмосферу. Все це й багато чого іншого дало  змогу вінничанам дізнатися корисну інформацію та отримати гарний настрій.

Пироговський пікнік невипадково проводимо вже другий рік поспіль. Бо так чи інакше він стосується реалій, в яких ми живемо. Спадщина Миколи Пирогова – це той досвід, який він заклав у 19 столітті для того, щоб рятувати поранених на війні солдат різних країн, – інформують організатори.  

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top