skip to Main Content

Вінничанам презентували роман про війну «Оскар»

У Вінницькій центральній міській бібліотеці імені Івана Бевза відбулась зустріч-презентація з харківською письменницею та волонтеркою Людмилою Охріменко. Вона – авторка творів про війну. один із яких – «Оскар», що отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова – 2021» як найкращий роман на воєнну тематику, представила вінницьким читачам. Про це інформує сайт Вінницької міськради.

На презентацію завітали, зокрема студенти Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, читачі та бібліотекарі нашої громади.

Письменниця розповіла, що в основі її твору лежить реальна історія українського розвідника, татарського походження, ім’я якого зі зрозумілих причин не розголошує. На початку 2015 року головний герой роману потрапляє в полон до російських окупантів у Донецьку. Там на нього чекають катування і знущання. З того пекла він вибирається втечею ціною неймовірних зусиль.

Військовий сам звернувся до мене через соціальні мережі та попросив написати книгу про нього. Наші погляди на написання не збігалися. Втім, я взялася за роботу, адже тих 10 коротеньких речень, які він мені надіслав, змінили все моє життя, – говорить Людмила Охріменко.

Робота над романом тривала сім місяців із залученням широкого кола фахівців, зокрема, військових. Назва роману «Оскар» невипадкова. Як розповіла авторка, під час розмови головний герой її книги зізнався, що його кумиром з юності був Оскар Шиндлер, який у роки Другої світової війни врятував 1200 євреїв.

Людмила Охріменко завдяки своєму літературному таланту та активній громадській діяльності, стала невіддільною частиною сучасної української культури. На цьому, вітаючи письменницю із виходом у світ її чергового роману, наголосила директорка Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Олена Заквацька.

А Людмила Охріменко передала одну зі своїх книг – «Муха в окропі на окупованій території» у фонд бібліотеки. До речі, вже незабаром її відвідувачі зможуть почитати й роман «Оскар», який придбали власним коштом працівники бібліотеки.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
1 Коментар
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
#с_німець
8 місяців тому

І книга і авторка неймовірно цікаві. Історія роботи над романом «Оскар» вражає і надихає трудитися і вірити у перемогу

Back To Top