skip to Main Content

Вінничани підтримують Ізраїль: результати опитування від «СічНьюз»

Вранці сьомого жовтня бойовики угруповання ХАМАС випустили кілька тисяч ракет по території Ізраїлю, після чого розпочали вторгнення на південь країни з палестинської території Сектор Газа. Вони зайняли одну з військових баз ізраїльтян, захопили кілька сотень заручників і прорвалися до південних міст Сдерот, Офакім та Ашкелон. Це стало найбільшою ескалацією війни між євреями та арабами за 50 років – з часів війни Судного дня 1973 року.

У відповідь прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив, що його країна перебуває у стані війни, а армія оборони Ізраїлю розпочала призов 300 тисяч резервістів.

На ранок дев’ятого жовтня ЦАХАЛ повідомив про повернення під свій контроль захоплених бойовикам територій з деякими осередками опору, а також про успішне відпрацювання по території Сектору Газа ракетами – можливості ХАМАС тепер «серйозно ослаблені».

У розпал атаки палестинських бойовиків стало відомо, що територію Ізраїлю на півночі обстріляли і члени «Хезболли» – воєнізованого угрупування в Лівані, яке підтримує Іран.

Американське видання The Wall Street Journal повідомило з посиланням на високопоставлених членів ХАМАСу та «Хезболли», що напад палестинського угруповання на Ізраїль допомогли спланувати офіцери корпусу вартових Ісламської революції Ірану. Іранська делегація в ООН після поширила заяву, де запевнила, що Тегеран нібито до цього не причетний. Якщо ЦАХАЛ зважиться на наземну операцію із зачистки в Секторі Газа, не виключено, що Іран чи Сирія вступлять у війну на боці ХАМАС, а США – на боці Ізраїлю. На думку американського генерала у відставці Баррі Маккафрі, у цьому задум росії, який намагається відволікти США від своєї агресії проти України. Днями МЗС Ізраїлю опублікувало список країн, чиї громадяни постраждали внаслідок нападу ХАМАС.

Понад 200 іноземців було вбито, захоплено або зникло безвісти. Серед них є 2 особи, які є громадянами нашої країни. МЗС України працює над маршрутом для екстреного виїзду українців із Сектора Гази у разі, якщо з’явиться така потреба.

Ситуація дуже швидко змінюється, але дефіциту в продуктах у нас немає. Вам вони зараз потрібніші, – розповів для “СічНьюз” житель Ізраїлю Олександр.

Сайт “СічНьюз” провели опитування серед Вінничан. Зі 173 опитаних 82.7% співчувають Ізраїлю, висловлюючи своє розуміння і підтримку важкої ситуації, яку переживає країна. Це свідчить про високий рівень громадянської свідомості та співчуття до людей, які потерпають внаслідок конфлікту.


Однак 17.3% опитаних відзначили, що не слідкують за новинами. Адже Україна також знаходиться в ситуації війни, і саме ця проблема стосується їх безпосередньо. Це свідчить про те, що в Україні теж є велика кількість громадян, які переживають власну складну ситуацію. І не завжди можуть приділяти увагу міжнародним подіям, навіть якщо вони також є драматичними.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top