skip to Main Content

Вінничани підтримують законопроєкт про одностатеві шлюби – результати опитування

Верховна Рада України у першому читанні ухвалила законопроєкт №9103 щодо легалізації одностатевих шлюбів в Україні.

Законопроєкт передбачає, що одностатеві пари, які проживають разом не менше одного року, можуть зареєструвати своє партнерство в органах державної реєстрації актів цивільного стану. Закон надаватиме партнерам такі самі права та обов’язки, як і шлюб. Зокрема, право на усиновлення дітей, успадкування, соціальне забезпечення та інші.

Законопроєкт викликав неоднозначну реакцію в українському суспільстві. Прихильники легалізації одностатевих шлюбів вважають, що це є ознакою цивілізованої держави, яка гарантує рівні права та можливості для всіх громадян, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації. Противники легалізації одностатевих шлюбів вважають, що це суперечить традиційним цінностям українського суспільства.

Однозначно я підтримую легалізацію одностатевих шлюбів. Тому що це ознака цивілізованої держави, коли в кожного є вибір, – розповів для “СічНьюз” вінничанин Артем.


Він вважає, що всі люди, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації, мають право на щастя та сім’ю.

Легалізація одностатевих шлюбів дасть можливість українським ЛГБТ+ людям офіційно узаконити свої стосунки та мати такі самі права та можливості, як і гетеросексуальні пари, – додав Артем.

Опитування серед вінничан

За результатами опитування, проведеного “СічНьюз” у соціальних мережах, 43,8% вінничан підтримують законопроєкт про одностатеві шлюби, 32,4% – проти, 23,8% –  вагаються із відповіддю.

Петиція про одностатеві шлюби

9 липня 2023 року петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні, створена Анастасією Совенко, набрала 25 тисяч голосів. Це звернення отримало потрібну для розгляду кількість голосів за 36 днів. Тепер його має розглянути президент Володимир Зеленський.

У петиції Совенко закликала президента та Верховну Раду України ухвалити закон про одностатеві шлюби. Авторка звернення зазначила, що легалізація одностатевих шлюбів є важливим кроком на шляху до рівних прав для всіх громадян України, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації.

– У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це, – написала Совенко.

Що далі?

Друге читання та остаточне голосування за законопроєкт №9103 відбудеться у Верховній Раді України найближчим часом. Якщо законопроєкт буде ухвалений, він набуде чинності через 30 днів після його опублікування.

Висновок

Ухвалення законопроєкту про одностатеві шлюби в Україні є важливим кроком на шляху до рівних прав для всіх громадян, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації. Це рішення також є відображенням прогресу в українському суспільстві щодо ставлення до ЛГБТ+ людей.  

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 4 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top