skip to Main Content

Вінничанин Богачук став чемпіоном світу з професіонального боксу

Вперше в історії вінничанин став чемпіоном світу з боксу серед профі. Сергій Богачук (24 перемоги-1 поразка-0, 23 нокаути) упевнено переміг Браяна Мендосу (22-4-0, 16 KO) та здобув титул тимчасового чемпіона світу у напівсередній вазі (69,8 кг) за версією WBC.

Перші раунди пройшли за переваги вінницького боксера, який діяв агресивніше, потужніше та акцентованіше. У третьому раунді Богачук притиснув суперника до канатів і провів потужну серію, після якої обличчя Мендоси почали вкриватися кров’ю.

Нічого особливо не змінилося і другій половині бою. Українець атакував, американець намагався завдавати разючого удару у відповідь, проте Богачук залишався сконцентрованим і добре працював ногами, постійно завдаючи ударів. У чемпіонських раундах єдиною надією Мендоси залишався “лакіпанч”, і в 11-му раунді американець був близький до цього. Боксери пішли в розмін, і Богачук ледь не вперше пропустив потужну атаку, але зумів вистояти. У 12-му раунді завдавати вирішального удару жоден із боксерів не зміг. До речі, вінничанин вперше не зміг завершити переможний бій нокаутом. Усі три судді віддали беззаперечну перемогу українцеві – 118-110, 117-111, 117-111.

Перемога для України

Після перемоги чемпіон світу з боксу після перемоги взяв жовто-синій прапор і заявив, що «українці – незламні’. Зал у США відповів оваціями.

Я хочу сказати, що це перемога для моєї країни, для України. У нас зараз важкі часи. Цим успіхом я хочу мотивувати наших людей на перемогу. Я хочу сказати українським фанатам – тримайтеся, ми обов’язково переможемо у війні. Підтримуйте мене, а я старатимусь підтримувати і мотивувати вас. Разом ми сили. Українці – це незламні люди, – сказав Сергій Богачук.

Кар’єра Богачука

Сергій Богачук народився 24 квітня 1995 року у Вінниці. Почав займатися боксом у доволі пізньому віці — 15 років.  Увесь аматорський період Сергій Богачук провів під тренерством Миколи Маньковського. За період аматорської кар’єри двічі ставав чемпіоном України до 22 років, отримав титул чемпіона України серед молоді, став майстром спорту міжнародного класу, був срібним призером у чемпіонаті України серед дорослих. В напівпрофесійному боксі Сергій провів чотири бої. В четвертому поєдинку здолав олімпійського чемпіона та чемпіона світу Роніеля Сотолонго.

До професійного боксу Сергій Богачук потрапив в лютому 2017 року. Майже всі бої в профі провів в США, два з них — у росії та Мексиці. На початку кар’єри в професійному боксі тренером Сергія був Абель Санчес. Згодом перейшов до тренера Мені Роблеса. У професійному боксі отримав прізвисько «El Flaco», яке з іспанської перекладається як «Худий». Сергій веде спортивну кар’єру в США.

Усі українці-чемпіони світу з боксу

Таким чином, Сергій Богачук став 13-м українським боксером, який виграв чемпіонський титул.

  1. Володимир Кличко
  2. Віталій Кличко
  3. Володимир Сидоренко
  4. Сергій Дзінзірук
  5. Андрій Котельник
  6. Юрій Нужненко
  7. В’ячеслав Сенченко
  8. Василь Ломаченко
  9. Віктор Постол
  10. Олександр Усик
  11. Олександр Гвоздик
  12. Артем Далакян
  13. Сергій Богачук

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top