skip to Main Content

Музей ретротехніки у Вінниці можна відвідати безкоштовно

Музей “Автомотовелофототелерадіо” у Вінниці відкрився ще в 2013 році в приміщенні автосалону “Володимир”, що біля Центрального мосту. Нині він має іншу локацію – приміщення колишнього автодрому в Центральному парку культури і відпочинку. Музей вже відкритий і приймає відвідувачів. Вхід – безкоштовний. Водночас за бажання можна надати музейникам донат на підтримку їхньої роботи.

В основі експозиції – приватне зібрання раритетних автомобілів та іншої техніки вінницького колекціонера А. Стрембіцького. У музеї представлено більше 100 експонатів, зібраних за 35 років: автомобілі, мотоцикли, велосипеди, патефони, телевізори, фотоапарати, радіоприймачі та ін. В автомобільній колекції: армійський ГАЗ-67, рідкісний “Вілліс”, ГАЗ-М-20 “Перемога”,”Москвичі” та “Волги” різних років випуску та ін. Всі експонати діючі.

У музеї ретротехніки вітається близьке спілкування відвідувачів з технікою та іншими експонатами – можна посидіти за кермом будь-якого авто, приміряти військову форму різних країн, сфотографуватися в історичному образі.

Фелікс ЖАНІН, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top