skip to Main Content

Вінницька лікарня отримала від благодійників апарат для діагностики порушень слуху

Відтепер у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні не буде проблем із обстеженням і діагностикою пацієнтів із вадами слуху. Бо вона отримала від благодійників спеціальний діагностичний аудіометр. Він слугує для діагностики порушень слуху в маленьких пацієнтів. Вартість апарату чимала – 293 тисячі гривень. Його сьогодні, 27 вересня, передали благодійники з Фундації «Дім Рональда МакДональда в Україні».

Для лікарні цей прилад с надважливим. Адже, завдяки цьому обладнанню проводиться основна та диференційна діагностика слухових порушень у дітей починаючи з 3-річного віку.  До цього у закладі було лише відповідне обладнання для немовлят.     

До речі, щомісячно за допомогою до Вінницької обласної дитячої лікарні звертаються від 120 до 150 дітей із порушеннями слуху. А загалом тут на обліку перебуває 360 таких дітей.

Серед людей із порушеннями слуху – чверть діти. У половині випадків за умовами правильного діагностування і лікування можна запобігти втраті слуху. Діагностичний аудіометр дасть можливість відслідковувати і покращувати всі ці процеси. Переконана, що в нашому закладі цей апарат буде використаний ефективно, – сказала директорка Вінницької обласної дитячої лікарні Лідія Діденко.   

Довідка

У Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні цілодобово надається ургентна і планова медична допомога.  Протягом року тут проліковується понад 13 тис. дітей. Також у лікарні надають паліативну та реабілітаційну допомогу.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз», фото автора

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top