skip to Main Content

За звільненого Ігоря Матковського пікетувальники збираються стояти «до кінця»

Днями голова Вінницької обласної Ради В’ячеслав Соколовий оприлюднив рішення щодо звільнення директорів двох підпорядкованих медичних закладів: клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського та обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення Світлану Голодюк.

Воно викликало бурхливу реакцію трудових колективів і громадськості. Адже це було зроблено без обгрунтування, звіту керівників чи хоча б обговорення із депутатами обласної Ради. Напевно, через шалений тиск В’ячеслав Соколовий 25 вересня повернув на посаду Світлану Голодюк.

Тим часом доля на посаді директора клінічного центру інфекційних хвороб Ігоря Матковського залишається невідомою. Вже другий день Вінницьку обласну Раду пікетують працівники клінічного центру інфекційних хвороб (хто не на чергуванні) і їхні пацієнти. Тримають красномовні плакати із написами «Звільняти професіоналів – це дно», «Поверніть Матковського»! «Геть несправедливість!» тощо.

Пікетувальники пояснили свою позицію кореспонденту «СічНьюз».

Стоїмо другий день. Будемо тут перебувати, поки не винесуть справедливе рішення. Сподіваємося, що Ігоря Матковського повернуть на посаду. Це професіонал і прогресивний керівник. Він користується великою пошаною серед пацієнтів, співробітників, колег в інших регіонах. Заслужений лікар України, якого нагороджував Президент Володимир Зеленський, – сказала старший лікар-фтізіатр клінічного центру інфекційних хвороб Тамара Дудчик.

Вона нагадала, що Ігор Матковський створив клінічний центр інфекційних хвороб «з нуля». До цього був маленький і непримітний центр СНІДу.

У нашому  центрі безкоштовні і лікування, і обстеження. Про клініку знають не лише в Україні, але й далеко за її межами. Недарма до нас приїздили консультуватися із-за кордону, – сказала співробітниця медзакладу Інна Олегівна.    

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top