skip to Main Content

Вінницькі голубці внесли до престижного Національного реєстру

Приємна новина для всім шанувальників народної культури. Новий елемент від Вінниччини – в Національному реєстрі. Це всім відомі і улюблені голубці.

Ця страва побутує ледь не по всій Україні. Але спосіб приготування може відрізнятися в різних куточках. Виявилось, що звідусіль посипались пропозиції щодо внесення цієї традиційної страви до Національного переліку. Ініціатором подання стала Одещина. Згодом приєдналися інші області, – інформують у Вінницькому обласному центрі народної творчості.

Флешмоб «Готуємо голубці разом»

Довелось шукати компроміс. У зв’язку з цим Вінницький обласний центр народної творчості запропонував провести флешмоб «Готуємо голубці разом». Цей заклик спонукав до розкриття всіляких секретів – маминих, бабусиних… Скажімо, одні використовують звичайні пелюстки капусти, інші – виноградне листя, гичку з буряка. Начинка теж може бути різна: пшоно, рис, гречка і навіть картопля. Після перегляду флешмобу всім захотілося доєднатися до популяризації голубців.

Зібравши всі документи, вирішили подати напрацювання на розгляд експертної ради. І от – Наказом №719 від 20 грудня 2023 року занесли елемент «Приготування української традиційної страви «Голубці» до Національного переліку, куди увійшла Вінниччина, – пояснюють у Вінницькому обласному центрі народної творчості.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top