skip to Main Content

Вінницькі школярі представляють у Німеччині власний екологічний проєкт

Учні Вінницького ліцею №26 імені Героя України Дмитра Майбороди розробили та реалізували проєкт «Екологічний слід та формування навичок свідомого споживання». Його представляють у Німеччині на базі громадської організації «Internationales Haus Sonnenberg». Про це інформує сайт Вінницької міськради. Протягом 2022-2023 рр. ліцеїстки навчального року досліджували тему екологічного сліду і можливості його зменшення задля збереження екології. Учениці 10-Б Олена Долінна, Юлія Задорожна, Дар’я Зубріцька, Маргарита Науер та кураторка проєкту Наталія Фасоля залучили до проєкту 150 ліцеїстів закладу.

Під час створення проєкту зробили чимало: обчислювали власний екологічний слід, створювали відеоролики та енциклопедію продуктового шопера, а також дізнались принципи свідомого споживання та можливості зменшення екологічного сліду.

Реалізація проєкту «Екологічний слід та формування навичок свідомого споживання» стала можливою завдяки участі вінницьких школярів в німецько-українському проєкті «Молодь дебатує». Учасники дебатної спільноти досліджували проблеми відбудови міст, екології, аналізували продуктовий кошик та відвідали сортувальну станцію, зустрічалися з представником держпродспоживслужби, вивчали досвід поводження з вторсировиною під час онлайн-зустрічі з представником Німеччини та відвідали станцію збору вторсировини.

Відбудова України – це завдання, яке стоїть перед нашою молоддю. І мені здається, вже цього року важливо порушувати питання, як ми будемо відбудовувати нашу країну та будувати майбутнє, – пояснює Ольга Пішель, керівниця німецько-української ініціативи «Молодь дебатує».

Довідка

Ініціатива «Молодь дебатує» щороку реалізує в українських школах унікальний освітній проєкт, в межах якого учні проводять власні аналітичні дослідження з обраної тематики, зустрічаються з провідними експертами, беруть участь у семінарах та проводять дебати. Реалізує проєкт в Україні ГО «Internationales Haus Sonnenberg», заснована після Другої світової війни для подолання наслідків фашизму, розвитку демократії, політичного виховання молоді, розвитку ідеї гендерної рівності та інклюзії.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top