skip to Main Content

Чергова спецоперація СБУ: ліквідували екснардепа Іллю Киву

У московській області рф знайшли мертвим зрадника України та скандального втікача Іллю Киву. Таку інформацію підтвердив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

Можемо підтвердити, що Кива – “всьо”. І така доля спіткатиме й інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму, – сказав він.

Окривавлене тіло зрадника України, скандального втікача, екс-нардепа Іллі Киви 6 грудня виявили лежачим на снігу на території готелю «Величъ Country Club» у селі Супонєво. Спочатку про смерть злочинця повідомив пропагандистський телеканал РЕН ТВ з посиланням на власні джерела, потім про це також написало пропагандистське росЗМІ РИА Новости та пропагандистка Маргарита Симоньян. За попередньою інформацією злочинця нібито ліквідували зі стрілецької зброї. Повідомляється, що на правій скроні екс-нардепа виявлено різану рану, а в лівій частині обличчя – гематому.

Нагадаємо, Ілля Кива родом із Полтавщини, працював у міліції та був призначений командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Полтавщина», створеного управлінням МВС України в Полтавській області.

У 2014 році наказом тодішнього глави МВС Авакова його призначили заступником начальника УМВС України в Донецькій області, потім перевели в Херсонську область. Того ж року Кива був одним з керівників «Правого сектору» та довіреною особою Дмитра Яроша на виборах президента у 2014 році.

Під час роботи у правоохоронних органах чоловік неодноразово потрапляв у скандали через дискримінаційні висловлювання щодо ЛГБТ; людей, що вживають наркотики; жителів окупованих територій, а також стосовно розголошення персональних даних.

У 2019 році Кива балотувався на посаду президента України від «Соціалістичної партії України» як її член. А ще за два роки до того мав конфлікт щодо посади очільника цієї партії.

Кива обрався до Верховної Ради IX скликання від партії «Опозиційна платформа – За життя». Став членом Комітету з питань правоохоронної діяльності. За час депутатства також часто потрапляв у заголовки ЗМІ через свої висловлювання. До того ж, був фігурантом журналістських розслідувань, наприклад, про 1,2 млн грн «доходу» від жомової ями, про скандальний захист кандидатської дисертації, найвідоміший секс-скандал тощо.

Ілля Кива втік до москви з початком повномасштабного вторгнення росії. Він активно виступав за окупацію України і займався кремлівською пропагандою.

В Україні щодо колишнього депутата та його соратників порушили низку кримінальних справ. У листопаді його заочно засудили до 14 років ув’язнення за фактом державної зради та посягання на територіальну цілісність України.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top