skip to Main Content

Діти і батьки згуртувалися для плетіння маскувальних сіток

Вінничанка Оксана Іванькова – засновниця волонтерського центру «З Україною в серці». Він діє на базі Вінницької обласної станції юних натуралістів. Серед іншого, там усі охочі плетуть маскувальні сітки для військових. Виготовили їх вже близько 60.

Маскувальні сітки в першу чергу плетуть працівники навчального закладу. Долучаються гуртківці та їхні батьки. Раніше матеріал для сіток ми закуповували самостійно. Працівники станції збирали на це кошти, залучали своїх друзів і знайомих, – каже Оксана Іванькова.

Згодом волонтерський центр «З Україною в серці» знайшов підтримку у Вінницькій транспортній компанії. Вона надає волонтерам сучасний матеріал для плетіння сіток «спандбонд». Він легкий і практичний у використанні. Приміром, швидко висихає після дощу.

Мало того, у транспортній компанії допомагають нарізати матеріал «спандбонд» спеціальною машиною, що значно полегшує працю волонтерів.    

Сергій Соколовський із минулого року плете маскувальні сітки, поки чекає дочку, яка займається у природознавчому гуртку.

Щоб не байдикувати в очікуванні дочки, я у цей час роблю корисне для нашої армії. Плести сітку нескладно. Навчитися з нуля можна за кілька хвилин. До того вже є підготовлений нарізаний матеріал. Я опанував різні способи плетіння, – розповів  Сергій Соколовський.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»        

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top