skip to Main Content

Вінницьким бібліотекам подарували комплекти книжок польських авторів

Поглибити свої знання про Польщу, її історію, культуру та розширити свій літературний горизонт тепер стало ще доступніше. Адже тепер у вінницьких бібліотеках діє проєкт «Польська полиця в Україні», в межах реалізації якого 11 бібліотек-філій отримали книги польських авторів українською мовою. До комплекту з 20 нових книжкових видань увійшли твори класиків та сучасних польських письменників.

Проєкт реалізується Українським інститутом книги спільно з Інститутом книги у Польщі за підтримки Міністерства культури та національної спадщини Польщі та Міністерства культури та інформаційної політики України. З метою забезпечення у 2023 році публічних бібліотек України виданнями книжок польських авторів, перекладених українською мовою.

Книги переважно для дорослої категорії читачів. Втім, є література й для дітей.
Відтак, у вінницьких бібліотеках-філіях №№ 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 11, 12, «Центральній міській бібліотеці ім. І. Бевза» та «Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва» вже можна ознайомитись з виданнями польських авторів в українському перекладі.

Довідка

«Польська полиця в Україні» – пілотний грантовий проєкт. Інститут книги в Польщі (IK PL) надає гранти українським видавцям для видання книжок польських авторів українською мовою. Від результатів реалізації цього проєкту залежатиме подальша співпраця Українського інституту книги з Інститутом книги в Польщі щодо продовження «Польської полиці», а також з іншими закордонними інституціями щодо створення книжкових колекцій різних національних літератур в публічних бібліотеках України.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top