skip to Main Content

Вінниця підтримала акцію “16 днів проти насильства” символічним забігом

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня триває акція “16 днів проти домашнього насильства”. Забіг у Вінниці пройшов 26 листопада в Центральному парку імені Леонтовича. Для дітей відстань становила 600 метрів, а для дорослих – кілометр.

Перед забігом учасники акції хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів. Тренери перед стартом провели розминку, щоб учасники розігрілися.

Це дуже символічна акція. Вона покликана привернути увагу, в тому числі й до злочину, який скоїла росія до нашого народу, – розповіла для “СіЧНьюз” координаторка акції та фахівець із соціальної роботи Христина Назаренко.

Забіг «Acting For Survivors» символічно стартував в Ірпені. Адже це місто стало чимось на кшталт трагічного пам’ятника російському вторгненню в Україну. Воно було частково окупованим, зруйнованим на 75% внаслідок військових дій, а 90 % мешканців було евакуйовано. Учасники бігли “дорогою життя”, адже це був єдиний шлях, з якого можна було евакуюватися з міста від обстрілів й бомбардування. Потім Ірпінь символічно передає естафету акції іншим містам України та представникам української діаспори у Чикаго (США).

Ми перехопили символічну естафету. Адже Україна, наш народ проти будь-якого насилля. Як домашнього, так і воєнних злочинів. Приємно, що сьогодні до нас доєдналися багато спортивних шкіл, різні організації, служба ДСНС, поліція, загальноосвітні школи. Тому що всі хочуть добра і миру, – розповів голова міського спорткомітету Сергій Краєвський.  

До естафети доєдналися люди різної вікової категорії і статі.

Я біжу, бо проти насильства над жінками в суспільстві. Щоб було рівноправ’я між чоловіком та жінкою. Це стосується всіх випадків життя, воно повинно бути завжди, – розповіла учасниця акції Зоряна Михальська.  

Тренер-викладач з веслування на байдарках і каное Володимир Бойко не міг взяти участь у забігу .

Але біжать дітки, які в мене тренуються. Це круто, що порушили питання домашнього насильства. Раніше воно замовчувалось, а зараз його винесли на широкий  загал. І до цієї проблеми потрібно привернути увагу. З нею потрібно боротися і пам’ятати про неї, – розповів Володимир Бойко.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top