skip to Main Content

Вінниця прощається із 18-річним Захисником Дмитром Яременком

Дмитро Яременко став на захист Батьківщини у серпні цього року. Юнак пішов на війну добровільно, щойно перейшовши на другий курс факультету філології й журналістики Вінницького державного педагогічного університету. Воював із ворогом у складі 12-ї бригади оперативного призначення НГУ «Азов» (в/ч 3057). Свій останній бій прийняв 13 листопада поблизу села Діброва Луганської області. Життя воїна обірвалося у 18 років, інформує сайт Вінницької міськради.

Дмитро Яременко народився у Маріуполі 2 лютого 2005 року. Тут зростав і навчався, проте з початком повномасштабного вторгнення родина була змушена залишити власну домівку. Прихисток знайшли у Вінниці, де хлопець вступив до педагогічного університету. Втім, як розповіла мати, всім серцем прагнув долучитися до оборони країни.

Діма відчував безмежну вдячність Воїнам АЗОВу за захист рідного Маріуполя і вважав , що не має права сидіти в стороні, поки інші віддають свої життя за нашу Незалежність, – каже мати полеглого Героя Юлія. – І це бажання долучитися до АЗОВської родини було сильним настільки, що Дмитра не зупинило навіть те, що тато вже знаходиться в лавах ЗСУ. І можна було б вважати це поважною причиною, щоб не йти воювати, а продовжувати вчитися в університеті.

З неймовірною теплотою згадують Дмитра Яременка і в навчальному закладі.

Викладачі та одногрупники знали його як відповідального, талановитого та ерудованого студента, надійного та чуйного друга, патріота рідної України, – йдеться у дописі на сторінці факультету.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top