skip to Main Content

Вперше за п’ять років у Вінниці провели чемпіонат України з тхеквондо

Вінниця вперше за п’ять років приймала чемпіонат України з тхеквондо (ВТФ). В змаганнях, які проходили 6-8 жовтня, взяли участь 1200 учасників із різних куточків України.

Зазвичай подібні чемпіонати проводилися в Харкові, але через складну ситуацію в регіоні та велику небезпеку їх вирішили перенести до Вінниці. Місто над Бугом радо зустріло учасників. Батьки і друзі завзято підтримували своїх спортсменів. На урочистому відкритті були присутні керівники Федерації тхеквондо України, обласної і міської влади. Із показовими номерами виступили черлідерки і гімнастки.

Ви всі молодці, робите велику справу. Пишаємось тим, що ви тут, – звернувся до присутніх спортсменів, тренерів, суддів і організаторів голова спорткомітету Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Рейтингові змагання

Чемпіонат тривав два дні. І практично кожен бій був справжнім шедевром бойової майстерності.

Це чемпіонат України серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл, шкіл вищої спортивної майстерності та спортивних клубів, – розповів для “СічНьюз” головний тренер національної збірної команди України Сергій Васильченко.

Крім того, в рамках змагання відбувся Кубок президента Федерації тхеквондо України.

Ми проводимо Кубок Президента  вперше. Він, як і чемпіонат, є рейтинговим. І спортсмени, заробляючи бали, піднімаються в табелі по рангах. Це важливо, щоб на міжнародних змаганнях вони мали вищий стартовий рейтинг, – додав Сергій Васильченко.

Близько 40 нагород вінничан

Вінниччину представляли сім клубів, понад 100 спортсменів. Вони були з обласного центру, Погребища, Літину і Сутисок. Представники Вінницької області загалом здобули близько 40 індивідуальних нагород. Особливо відзначилися представники вінницьких тренерів Володимира Багнети, Аліни Новинюк і Тамари Карапетян-Семенюк.   

Але все ж наша команда не дотягнула до командного п’єдесталу пошани. У розділі «пумсе» (показові комплекси) перемогла команда Кам`янської ДЮСШ №4 зайняла перше місце, а розділі «керугі» (поєдинки) найкращими були представники Івано-Франківська.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top