skip to Main Content

Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти і полонених пройде у Вінниці  

Україна виступає щитом не лише для Європи, а і всього світу. Наша свобода – це результат відданості воїнів, захисників та медиків – всіх, хто сьогодні знаходиться на фронті, захищаючи нас. Для них важливо, щоб їх близькі та сім’ї почувалися захищеними, а наше суспільство підтримувало їх, розуміло ситуацію в країні і тримало себе в тонусі.

Сьогодні у Вінниці пройде Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти, полонених та їхніх родин. На нього запрошуються всі охочі. Захід пройде о 15:00 на Європейській площі, біля водонапірної вежі. Організатором виступає координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Ведучими заходу будуть Валентина Хамайко – телеведуча “Сніданку вихідного” 1+1, авторка книг “Солодка неділя” та “Сім’я – бізнес проєкт 21 століття”, мама 4 дітей і В’ячеслав Соломка – ведучий телеканалу «Київ», актор театру і кіно.

Основна частина заходу буде приділена практичним тренінгам та обстеженню стану здоров’я. Це надання першої домедичної допомоги і тактична медицина;

мінна безпека; зняття стресу; техніка безпеки та культура поводження зі зброєю. Також на заході вас очікуватиме “Жінкомобіль” (якісний медогляд жінок. УЗД. Кольпоскопія. Цитологічні дослідження. Аналіз крові. Гістероскопія).

Будуть і виступи звільнених з полону захисників. Це: Юлія Паєвська (відома за позивним “Тайра”); Іван Демків (провідний хірург Маріупольського шпиталю); Роман Городенський (морська піхота, військовополонений); Мар’яна Мамонова (військова медкиня, була вагітною у полоні) та ін.

Планується виступ представниці Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлії Приймак; аукціон з цінними лотами від Української Асоціації футболу. На час заходу працюватиме польова кухня. На дітей очікуватимуть 4 майстер-класи, де вони зможуть активно провести час і отримати корисні навички. Будуть солодкі подарунки та іграшки для дітей військових, полонених, зниклих безвісти та загиблих захисників, 15-кілограмовий торт  та соки.

В завершення заходу на площі всі присутні вшанують пам’ять полеглих Героїв та жертв теракту в Оленівці. Священик Православна церкви України, протоієрей Віталій Голоскевич проголосить молитву за перемогу України та наших оборонців. На площі буде розгорнуто великий прапор України.

Фелікс ЖАНІН, «Січ Ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top