skip to Main Content

Виявили, що учасники тендеру в обласному інтернаті були в змові

Рішенням Господарського суду Вінницької області було задоволено позов Вінницької окружної прокуратури в інтересах держави до Тиврівського обласного будинку-інтернату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку і фізичної особи-підприємця. Йшлося про визнання недійсним договору про публічну закупівлю і стягнення 251 тис. грн до бюджету. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Мова йшла про процедуру відкритих торгів із закупівлі продуктів харчування, яку інтернат провів у 2019 році за участі двох суб’єктів господарювання, один з яких став переможцем тендеру. Утім, Антимонопольним комітетом України встановлено, що результати торгів є спотвореними, оскільки учасники узгоджували свою поведінку під час підготовки та участі в торгах.

Надалі фізична особа-підприємець повністю визнав свою вину та добровільно сплатив штрафні санкції, накладені рішенням АМКУ.

З огляду на порушення антимонопольного законодавства, прокуратурою в судовому порядку ініційовано визнання договору про публічну закупівлю недійсним, а відтак стягнення до бюджету 251 тис. гривень. Після набуття рішенням законної сили вживатимуть заходи щодо його реального виконання.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top