skip to Main Content

Як позбутися хрущів на дачі – поради експерта

Хрущі є одними з найпоширеніших шкідників рослин в Україні. Ці комахи обожнюють коріння, листя і плоди рослин. Вони з великим апетитом знищують кілограми врожаю. Особливо ненажерливі їхні личинки. Боротися зі шкідниками можна як хімічними, так і натуральними засобами.

Хрущів, зрозуміло можна просто збирати. Зараз багато личинок хрущів є, приміром, у малині, яка цвіте. Але без спеціальних засобів боротьби позбутися їх не вдасться. Існують хімічні засоби проти травневого хруща, а також біологічні препарати. Раджу саме такі, які мають природне походження. В цьому випадку зібраний урожай буде чистішим, – прокоментувала «СічНьюз» методист Вінницької обласної станції юних натуралісттів Любов Жовтоножук.

Як вивести хруща з ділянки

Вивести комах з ділянки можна наступними способами:

  • Струшування з крони. Якщо жуки помічені на дереві, розкладіть під ним світлу тканину і струсіть гілки ввечері. Потім жуків знищіть. Якщо повторювати таку процедуру щовечора, то популяція комах швидко зменшиться.
  • Залучення птахів до саду птахів. Позбутися від комах в саду допоможуть їхні природні вороги. Повісьте в саду шпаківні і годівниці для птахів. І не забувайте насипати в них корм.
  • Мульчування (вкривання поверхні грунту соломою, перегноєм, мульч-папером, галькою, щебенем, переробленими відходами з наданням їм магнітної сприйнятливості). Мульчування не тільки корисно для рослин. Воно також ускладнить доступ хруща до землі, і шкіднику доведеться відкласти яйця в іншому місці.

Поєднуйте ці способи, і жуків на ділянці стане помітно менше!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз» 

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top