skip to Main Content

Як українці несвідомо продовжують спонсорувати агресора

Протягом минулого року українці принесли росії 80 мільйонів доларів на прослуховуванні та перегляді її контенту. І доки агресор веде проти України жорстоку війну, російські артисти й виконавці продовжують отримувати прибутки від української аудиторії.

Про це стало відомо з інфографіки від TopLead.

Лише за рік повномасштабної війни росіяни заробили на українцях понад 80 млн. дол., які в тому числі пішли на фінансування війни. Ці гроші надходять ворогові від переглядів і прослуховувань на стримінгових платформах. До держбюджету зф у вигляді податків відраховано ще близько 5 млн.

На ці кошти можна було б купити десять тисяч дронів, зазначають автори дослідження. Однак частина українців не погоджується з таким формулюванням, починаючи вести активні дискусії:

Насправді менше, оскільки не варто забувати, що не 100% податків іде на армію, там кілька відсотків буквально. Тому кількість можна зменшити щонайменше вдесятеро.

На 10 році війни доводиться людям пояснювати, що всі російські ліберали працюють на РФ…

У мене питання, звідки ви взяли цю цифру у 80 млн. В теорії можна прикинути цифру просто від усієї монетизації, але конкретно скільки від українців – це нереально…

Разом з тим, попит на російський контент в Україні залишається досить високим. Нещодавно популярним став російський серіал про 90-ті роки, який пропагує безкарність і романтизує радянські часи. А саундтрек до нього очолив чарти AppleMusic в Україні.

Таким чином, російська пропаганда продовжує зомбувати мізки українців. Проте це вже далеко не вперше росіяни використовують кінематограф як зброю, нав’язуючи українцям двоякі сенси та оманливі образи.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top