skip to Main Content

Які щеплення на Вінниччині роблять безкоштовно

Брифінг директора Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб Ігоря Матковського приурочили до Всесвітнього та Європейського тижня імунізації. Про це інформує сайт ОВА.

Вакцинація – це одне з найефективніших досягнень сучасної медицини та важлива складова культури здоровʼя. Щороку вона рятує 2-3 млн людей в усьому світі від небезпечних захворювань та запобігає 1,5 млн летальних випадків внаслідок інфекційних хвороб, – зазначив спікер.

В умовах війни в Україні вакцинація є питанням національної безпеки, адже здоровʼя українців – усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями. Ігор Матковський підкреслив,що переривання планової вакцинації, навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань.

В Україні, відповідно до Календаря щеплень, усі діти мають обовʼязково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини закуповують державним коштом тож можна зробити щеплення у медичному закладі безоплатно!

Усім дорослим потрібно кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. У період воєнного стану це питання є надзвичайно актуальним для збереження здоровʼя військовослужбовців, а також і цивільного населення.

Як забезпечується логістика та зберігання вакцин на Вінниччині? Які заходи для покращення охоплення щепленнями населення області вживає ЦКПХ? Як працюють проекти «Вакцинобус» та «Вакцинальний компаньйон Вакцинайко»? Скільки вінничан охоплено щепленнями за їх допомогою?

Дивіться у відео.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top