skip to Main Content

Юна баскетболістка виграла чемпіонат Вінниччини в складі чоловічої команди  

Чемпіонат Вінницької області з баскетболу (у дивізіоні «Б») виграла команда Могилева-Подільського. В фіналі вона подужала колектив «Ветеран» із Вінниці – 73:53. У цьому дивізіоні грали вісім команд, загалом вони провели 30 ігор.

Загалом у двох дивізіонах змагаються 16 команд, по вісім – у кожному.  Вони представляють не лише обласний центр, але й Липовець, Калинівку, Козятин та інші населенні пункти.

Забивала дальніми кидками    

В складі чемпіонів на майданчик виходила 16-річна баскетболістка Ангеліна Слободянюк. Юна дівчина не «відбувала номер» на арені, а приносила реальну користь своїй команді. Зокрема, набирала очки, особливо після триочкових кидків. Напевно, щоб уникати дозволеної силової боротьби із чоловіками біля щита.

Раніше разом зі мною грала ще одна дівчина, потім припинила. Я же провела в чемпіонаті області всі поєдинки в складі своєї команди. В змаганнях чоловіків граю з 11 років. Це зовсім мене не лякає. А навпаки, подобається, – розповіла Ангеліна Слободянюк.

Вона нагадала, що команда  Могилева-Подільського в чемпіонаті області програла лише поєдинок, решту виграла.

Паралельно Ангеліна виступає і серед дівчат. Зокрема, в складі команди вона виграла чемпіонат Вінницької області з баскетболу «3 x 3» і готується виступати на чемпіонаті України.  Ангеліна Слободянюк є членом дівочої збірної області  та прагне увійти до збірної країни. Тренує перспективну спортсменку Олександр Гуральський.   

Найкращі гравці турніру

Срібні нагороди здобула команда вінницьких ветеранів. Бронза – у колективу Національної академії Нацгвардії України.    

41-річний Володимир Сич є капітаном команди «Ветерани» і одним із найстарших її гравців.

Ми вже вдруге по ходу чемпіонату програли команді Могилева-Подільського. Можливо, сьогодні не пішла гра, – прокоментував Володимир Сич.    

Нагородження проводили голова Федерації баскетболу Вінницької області Сергій Дусь начальник облспортуправління Наталія Токар. Окрім командних нагород, були вручені й особисті. Зокрема, кращим розігруючим чемпіонату став Остап Петрик (МСДЮСШОР-09), кращим захисником – Дмитро Погоня (НАНГУ), кращим нападаючим – Олександр Загреба («Ветерани»), кращим центровим – Антон Назаров, кращими тренерами – Антон Назаров і Олександр Гуральський,  MVP чемпіонату – Артур Боржемський (всі – команда Могилів-Подільського).

Перспективи розвитку

Наталія Токар розповіла, що їй сподобалася гра не лише чемпіонів, але вінницьких ветеранів, які успішно протистояли молоді з Могилева-Подільського. Вона повідомила про плани проведення окремого чемпіонату області серед ветеранів віком понад 40 років. Також Наталя Токар нагадала, що на Вінниччині нещодавно завершились змагання Всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч», де був і баскетбол. Цей проєкт, де брали участь близько 300 команд, позитивно вплинув на розвиток баскетболу в регіоні.

А Сергій Дусь наголосив, що цього року вдвічі зросла кількість учасників аматорського чемпіонату області, що свідчить про популярність баскетболу у нашому регіоні. Вже на цих вихідних будуть підбиті підсумки і нагородженні призери змагань у найсильнішому дивізіоні «А».

За словами Сергія Дуся, також обласна федерація регулярно влаштовує чемпіонати Вінниччини у різних вікових групах серед юнаків і дівчат. У нашої молоді є непогана спортивна перспектива. Недарма, приміром, нещодавно чоловічий БК «Вінниця» виграв Першу лігу чемпіонату України.          

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top