skip to Main Content

Юна чемпіонка України провела олімпійський урок для школярів

Вінничанка Анастасія Чепка – дворазова чемпіонка України, учасниця чемпіонату Європи-2024 серед дітей до восьми років у Празі (Чехія). На запрошення адміністрації Вінницької школи №8 шахова «зірочка» завітала до цього навчального закладу, аби провести Олімпійський урок із учнями 2-«А» класу. Він пройшов за підтримки відділення Національного олімпійського комітету України у Вінницькій області.

Секрет перемог

Анастасія Чепка розповіла про себе, свої досягнення у шаховому спорті.

Я навчаюся шахам два роки. Вирішую задачі, граю тренувальні партії, беру участь в турнірах. Додатково займаюся і вдома. Все це допомагає перемагати, – розповіла Анастасія Чепка.        

Весь клас розбили на дві частини. Ті, хто вміли грати всіма шаховими фігурами, позмагалися в сеансі одночасної гри проти Насті Чепки. Виграти у неї нікому не вдалося.

«Пішаки» для початківців

А більшість другокласників грали проти молодшого брата чемпіонки України, фіналіста чемпіонату Вінниці із шахів серед дітей до восьми років Дмитра Чепкого. Діти пробували свої сили у дуже спрощеному різновиді шахів – грі «пішаки». Його опанували прямо на уроці.

Шестирічний сеансер виграв майже усі партії, лише одного разу зазнав невдачі. Переможницею виявилася семирічна Кіра Поліщук.      

Я сьогодні вперше в житті грала в шахи. Перемогти не очікувала. Тепер думаю почати опановувати шахову гру, – розповіла вона.

Користь занять спортом

Представник відділення НОК України Володимир Голяк вручив всім учасникам Олімпійського уроку і сеансів одночасної гри сувеніри. А юні чемпіони отримали подарунки від директорки школи №8 Наталі Підлісної.  

Також на Олімпійському уроці йшлося про користь відвідування спортивних гуртків (не лише шахів), що допомагає виховати характер і розвинути багато корисних якостей у дітей. Як виявилося, багато другокласників вже відвідують секції із тхеквондо, футболу та інших видів спорту.                     

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Читайте також:

Мрія про домашнього пацюка допомогла юній шахістці стати чемпіонкою країни

Від волейболу – до шахів: у Вінниці влаштували різноплановий Олімпійський день

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top