skip to Main Content

За розтрату державного майна судитимуть організовану групу

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно п’ятьох членів організованої злочинної групи за обвинуваченням у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, вчиненому організованою групою. Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2021 році головний інженер Державного підприємства «Тульчинське лісомисливське господарство» спільно з двома майстрами лісу та ще двома громадянами організували схему отримання незаконного прибутку з протиправної реалізації деревини. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Лісівники продавали ділову деревину дуба під виглядом дров за ціною, значно нижчою за ринкову, за грошову винагороду, яку «покупці» отримували вже як дохід від реалізації пиломатеріалів, виготовлених з незаконно придбаної деревини.

Злочинна діяльність групи спричинила збитки державному підприємству. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top