skip to Main Content

Заборонений у США чай “Кратом” в Україні можна придбати легально

Останнім часом в українському інфопросторі все частіше розгортаються дискусії  про чай кратом та його вплив на людський організм. Люди, які пили цей чай, стверджують, що він допомагав їм розслабитися, зняти біль, вийти з депресії. Однак, є й ті, хто вважає, що кратом небезпечний і може викликати залежність.

Що це за чай

Що ж таке чай кратом? Його готують з листя рослини кратом, яка росте в Південно-Східній Азії. Листя містять цілий коктейль психоактивних алкалоїдів, які мають різні ефекти на організм людини.

Деякі люди стверджують, що цей чай допомагає їм розслабитися і зняти стрес. Інші кажуть, що він допомагає їм зосередитися і покращити пам’ять. Ще інші стверджують, що кратом допомагає їм зняти біль і покращити сон.

Чай кратом не заборонений. Його компонентів у Переліку наркотичних засобів немає. Питання щодо їх включення не стоїть, – прокоментувала начальниця відділу комунікації поліції Вінницької області Заріна Маєвська.

Може викликати залежність

Однак, є й ті, хто вважає, що чай  небезпечний і може викликати залежність. Дослідження показали, що тривале вживання кратома може призвести до таких проблем, як:

  • Втрата ваги
  • Млявість
  • Запор
  • Потемніння шкіри
  • Проблеми з печінкою
  • Залежність

У США та росії кратом заборонений. Однак, в Україні він дозволений. І його вживання не регулюється законодавством.

Яка ж правда про кратом? Чи є він чудо-ліками, які можуть допомогти з багатьма проблемами зі здоров’ям? Чи це  небезпечна пастка, яка може призвести до серйозних проблем?

Наразі на це питання немає однозначної відповіді. Необхідно більше досліджень,  щоб зрозуміти, чи є чай  безпечним і ефективним засобом для лікування різних захворювань.

Необхідна обережність

Однак, якщо ви думаєте про те, щоб почати пити  кратом, варто бути обережним. Почніть з невеликих доз і спостерігайте за своїм організмом. Якщо ви відчуєте будь-які негативні побічні ефекти, припиніть його вживання.

Ось кілька порад, які допоможуть вам безпечно вживати чай:

  • Починайте з невеликих доз і поступово збільшуйте їх, поки не досягнете бажаного ефекту.
  • Не приймайте кратом щодня.
  • Робіть перерви в прийомі, щоб уникнути залежності.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top