skip to Main Content

«Хазяїн», «Василь», «Йорданський» —святковий хліб вінничан відзначили на конкурсі

До 90-х роковин голодомору 1932 — 1933 років влаштували родинний конкурс-виставку «Хліб — найбільший скарб». Спочатку пройшли обласні етапи, а потім — й фінальний Всеукраїнський.

Натуральні зразки хлібу учасники надсилали до Національного еколого-натуралістичного центру. До нього додавали опис щодо традицій його виготовлення.   

До участі у конкурсі запрошувались  учні, вихованці закладів загальної середньої, позашкільної і професійно-технічної освіти. Були представлені індивідуальні та колективні конкурсні роботи. Учасники надсилали світлини, презентації, відеоматеріали, що супроводжуються описом традицій і символіки, — сказала методист Вінницької обласної станції юних натуралістів Ірина Чупринко.

Переможці визначалися в п’яти номінаціях. Всі представники Вінниччини стали переможцями і призерами! 

У категорії «Українська паляниця» бронзу здобула група Дашковецького ліцею (Вінницький район). Вона складалася із бабусі Олени Бевз та її онучок Софії і Анастасії.

У номінації «Хліб загального вжитку» срібло отримала бабуся Наталія Шпитько і її онучка Тетяна з Бортницької гімназії (Могилів-Подільський район).

У розряді «Хліб спеціального призначення: лікувально-профілактичний» (висівковий, кукурудзяний, гречаний тощо) третім місцем відзначили колективну роботу учнів сьомого класу Сербинівської гімназії (Жмеринський район).

В категорії «Хліб до різдвяно-новорічних свят» друге місце надали Ангеліні Чуріковій зі Слободо-Шишковецького ліцею (Могилів-Подільський район). Її робота складалася із трьох обрядових хлібів: «Хазяїн», «Василь», «Йорданський». Вони ставляться один на одного. Знизу, зрозуміло, «Хазяїн».

У категорії «Український вишитий рушник» у Вінниччини є два призових місця. Срібло посіла Катерина Чернісевич з Ямпільського Будинку дитячої та юнацької творчості (Могилів-Подільський район). А бронзу — Людмила Чумак з ліцею с. Городище Літинської селищної ради (Вінницький район).  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top