skip to Main Content

Загинув член іноземного легіону Франції і Захисник України Вадим Голубенко

Сьогодні Вінниця знову схиляє голову у скорботі. На вічний спочинок громада проводжає Захисника Вадима Голубенка, який боровся за свободу України з 2014 року. Воїн загинув під час несення служби на Запорізькому напрямку у червні 2023 року, інформує сайт Вінницької міськради.

Вадим Сергійович народився 10 червня 1983 року в селі Махнівка Вінницької області. Навчався у Вінниці, в школі № 18. Після закінчення школи поступив на столяра в професійне училище №5.

Закінчивши училище, проходив строкову службу в Калинівці. Приєднався до батальйону «Ягуар». Згодом пройшов відбір в один з елітних підрозділів світу – іноземний легіон у Франції. В його складі займався миротворчими місіями, де здобув спеціальну підготовку та напрацював виняткові навички.

У 2014 році вирішив стати на захист Батьківщині, приєднався до батальйону поліції особливого призначення «Миротворець». Брав участь в бойових діях в одній з найгарніших точок, під Іловайськом потрапив в так званий котел. Там, попри величезну загрозу життю, продовжував рухатись вперед та допомагав рятувати життя побратимів. Переховувався декілька днів без їжі та води в оточенні та потрапив в полон.

Перебуваючи протягом трьох місяців в полоні, всупереч нелюдським умовам, не втратив силу духу та віру. За допомогою власної кмітливості та спостережливості зміг втекти з полону та добратись до точки зустрічі з друзями, які допомогли йому дістатись до своїх, – йдеться в біографії Героя, наданій дружиною полеглого.

З перших днів повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року брав активну участь в підготовці оборони Вінниці та Києва. Записався добровольцем в територіальну оборону та згодом пройшов відбір в 47-у окрему механізовану бригаду «Магура» та до останніх днів захищав Батьківщину.

Загинув Вадим Голубенко 17 червня у віці 40 років. Життя воїна обірвалося під час виконання бойового завдання у с. Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області.

Вічна память Герою! Співчуття рідним і близьким!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top