skip to Main Content

Затримали Романа Гринкевича, який намагався сховатися

Події навколо скандальновідомої львівської родини Гринкевичів набирають обертів. Сьогодні правоохоронці в Одесі затримали сина бізнесмена Романа. Його вважають п’ятим учасником злочинної організації, яку підозрюють у поставках для ЗСУ неякісного одягу на 1 млрд грн. Інші четверо підозрюваних у цій справі вже перебувають під вартою.

Як повідомляє слідство, Гринкевич-молодший 17 січня виїхав до Одеси і відтоді планував перетнути кордон. 19 січня суд дозволив його затримання. Незабаром Роману оберуть запобіжний захід. Директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що Гринкевич-молодший намагався домовитись про перетин кордону, щоб сховатися в одній із країн ЄС.

Отримував відзнаку Президента

Раніше Роман Гринкевич отримував почесну відзнаку від Президента як волонтер. Нагадаємо, він мав одружуватися з відомою художницею Сонею Морозюк. Проте після гучного скандалу дівчина заявила, що відмовляється від шлюбу.

Ми не будемо однією сім’єю. Я не візьму прізвище Гринкевич. Я не буду з людиною, яка зрадила мою країну. Зараз мені огидно, відчуваю себе обдуреною і використаною, – писала дівчина у своїх соцмережах.

У минулому Морозюк отримала хвилю критики через дорогі подарунки, які отримувала від Гринкевича. Пізніше художниця оголосила про намір продати ці подарунки і відправити отримані кошти на підтримку Збройних Сил України.

Від Романа я отримала два подарунки – каблучку і кольє. Ці речі я продам, а кошти на ЗСУ. Усі підозри в тому, що я нібито отримувала ще щось – квартири, машини, нерухомість, відкидаю, – ділилася дівчина.

Фаріон і Гринкевич

Сьогодні, 22 січня, у своєму телеграм-каналі колишня народна депутатка Ірина Фаріон висловила обурення, що працівники Державного бюро розслідувань, які затримували фігуранта кримінальної справи щодо розкрадання на закупівлях для ЗСУ Романа Гринкевича, говорили мовою ворога.

Своїм емоційним дописом Ірина Фаріон звертає увагу на те, що правоохоронці, які брали участь у затриманні, також повинні дотримуватися мовного законодавства.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top