skip to Main Content

Вінничани підтримують законопроєкт про множинне громадянство

У День Соборності України Президент України Володимир Зеленський анонсував внесення до Ради законопроєкта про множинне громадянство.

Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора, – зазначив у своєму зверненні Президент України.

За його словами, цей законопроєкт розроблений спеціально для тих, хто в період різних хвиль еміграцій був вимушений покинути Батьківщину. Опинившись у Європі, США, Канаді, країнах Азії, Латинської Америки. Усі, хто допомагає нам, попри сотні й тисячі кілометрів від рідної землі. Іноземні добровольці, які стали на захист України. Усі, хто воює за свободу України як за Батьківщину.

Зеленський підкреслив, що сьогодні українці борються не лише за єдність двох берегів Дніпра, як це було у минулому столітті. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, де українська діаспора довела своїми справами міцність українського коріння і своє право на український паспорт.

Нагадаємо, ще в грудні Президент зазначив, що не проти ідеї множинного громадянства.

Опитування від «СічНьюз»

Ми провели опитування, щоб дізнатися, чи підтримують вінничани новий законопроєкт.

За результатами опитування 41.5% підтримують, 28.1% не підтримують, 30.4% вагаються із відповіддю.

Я не можу точно сказати чи варто вводити цей законопроект. Адже люди, які виїхали за кордон, там вже влаштувалися там і навряд чи повернуться, – розповіла для “СічНьюз” вінничанка Олена Гречаник.
Я підтримую законопроєкт. Кожен свідомий українець, навіть якщо за межами країни, повинен пам’ятати, звідки він родом. Я вважаю, що ми не можемо засуджувати тих, хто виїхав з України. Адже не знаємо, що їх спонукало до цього, – розповів вінничанин Віталій Поліщук.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top