skip to Main Content

Зі сцени – «на нуль»: загинув відомий український актор

На фронті загинув відомий український актор Володимир Федінчук. Артист боронив Україну на Донецькому напрямку. До війни він працював у Рівненському обласному музично-драматичному театрі.

Сумну звістку повідомив мер міста Рівного Олександр Третяк у своєму Facebook.

На жаль, гинуть кращі з кращих, актори, науковці, спортсмени, педагоги, втрачаємо цвіт нації, – висловився мер міста.

Про загибель актора пізно ввечері неділі, 29 січня, також повідомив театр у своїх соцмережах.

Ще місяць тому він одягав костюм і йшов на сцену, до вас… А потім вбрав однострій і пішов на фронт. Не у штаб, не в учебку. Не туди, де сухо і тепло. На нуль… Він не вмів інакше. Не вмів “у півноги”… Ні в житті, ні на сцені, ні на війні. Тепер ми маємо ще одного Янгола Охоронця на небесах і незагоювану рану у наших серцях, – таким було повідомлення Рівненського театру муздрамисприводу щодо смерті Володимира.

Володимир Федінчук загинув 22 січня у боях під Михайлівкою Донецької області. На 32-му році життя.

Війна забирає кращих… Володимир працював в нашому театрі з 2011 по 2016 рік і зіграв в багатьох виставах, а ще за п’ять років став рідним і Нашим. Таким він і лишився, навіть коли пішов працювати в Рівненський музично-драматичний театр. Талановитий, щирий, життєрадісний, амбітний, справжній… Він був неймовірною людиною! – написали про загиблого актора його колеги з Коломиї.

Володимир Федінчук у 2012 році закінчив Теребовлянське вище училище культури, а у 2015 році – Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю “Театральне мистецтво”. Працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. З 2016 року він став актором Рівненського обласного музично-драматичного театру. Грав у таких виставах, як «Зерносховище», «Енеїда», «Скрудж. Різдвяна історія», «Войцек» та багатьох інших.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top