skip to Main Content

Золотий хет-трик родини вінницьких пауерліфтерів Тимчишиних  

Чемпіонат області з пауерліфтингу зібрав представників всіх вікових груп – юніорів, юнаків і чоловіків. Загалом за медалі змагалися 70 спортсменів, що є хорошим показником для обласних змагань. Вони представляли Вінницю, Бар, Літин і Немирів.

Спорт об’єднує

Змагання пройшли у вінницькому спорткомплексі «Колос». Домінували представники обласного центру. Серед переможців була й родина Тимчишиних – школяр Олексій, батько Олександр і мати Оксана. Всі троє цього разу здобули золоті нагороди у своїх вікових і вагових категоріях. 

Голова родини показав у сумі триборства результат 605 кг (220+155+230), його дружина – 317,5 кг (110+77,5+130),  син – 240 кг (80+55+105).

Пауерліфтинг – непростий вид спорту. Але наша родина «втягнулася» і не жалкує про це. Саме я запропонувала всім членам родини спробувати себе в пауерліфтингу. Займалася також багатоповторним жимом, армспортом, – розповіла Оксана Тимчишина.  

Жінка радіє, що вся сім’я захоплюється спортом.

Бо це дає здоров’я, а також покращує емоційний і психологічний стан . Нас це об’єднує. Ми з чоловіком дуже задоволені, що наші діти в спорті. Завжди підтримуємо та допомагаємо їм. І самі в свою чергу намагаємося бути для них прикладом, – наголошує Оксана.

Рівняння – на чемпіонку України

Олександр Тимчишин, як голова родини, піднімає більше за всіх вагу. Тому поки що Олексій намагається наздогнати маму за результатами.  Це непросто, адже Оксана  Тимчишина у 2023 році була чемпіонкою України серед жінок!  

У спорті рівняюся і на папу, і на маму. Прагну з часом наздогнати маму. Приміром, вона сьогодні потягнула 130 кг, я – 105 кг, – розповів Олексій.    

Ще в спортивній родині є першокурсниця Вінницького педуніверситету Анастасія. Вона опановує там фізичне виховання і спорт. Настя свого часу була чемпіонкою області і учасницею чемпіонату України з пауерліфтингу.  Але основним для неї є тхеквондо. Цим єдиноборством дівчина займається  із шести років. А нині має чорний пояс! Торік Настя здобула срібну нагороду на чемпіонаті Європи в Італії.

Спортивна історія родини

Активно займатись спортом Тимчишини почало у далекому 2011 році. Подружжя прийшло в тренажерну залу спочатку просто для себе, а не для здобуття медалей. Дітям змалечку старались прищепити здоровий спосіб життя і допомагали знайти себе в спорті.

Олексій постійно ходив з нами на тренування. Також він займався таеквондо, рукопашним боєм, грав на гітарі. Зараз в пріоритеті у сина шахи та пауерліфтиг. У Насті теж були танці, вокал, театральний та інші творчі гуртки. Але на все не вистачає часу. Тому вона обрала таеквондо та пауерліфтинг. Далі дочка планує стати тренером, адже опановує цю професію у виші, – сказала Оксана Тимчишина.  

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top