skip to Main Content

ЗСУ завдали 43 удари по позиціях росіян та знищили Су-24М

Протягом минулої доби на фронті відбулося більше 97 бойових зіткнень. Найгарячіше було на Авдіївському, Лиманському та Мар’їнському напрямках.  Про це повідомляється у зведенні ЗСУ.

Війська окупантів завдали чотири ракетних та 104 авіаційних удари, здійснили 101 обстріл з РСЗВ по позиціях Сил оборони та побічних населених пунктах. Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові сектори та інша цивільна інфраструктура.

Крім того, вночі, російські окупанти вкотре атакували Україну БпЛА типу Shahed-136/131 застосувавши 50 одиниць. Силами та засобами ППО України знищено 41 ударний безпілотник.

Авіаударів також зазнали містечка та селища Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської,Запорізької, Херсонської областей; Спірне, Новобахмутівка, Авдіївка, Олександропіль, Новомихайлівка, Урожайне Донецької області;

Під артилерійським вогнем опинилися більше 100 населених пунктів Чернігівської, Херсонської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 10 атак в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. ЗСУ продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають росіянам втрат у живій силі, техніці та закріплюються на досягнутих висотах.

На Авдіївському напрямку українські військові продовжують стримувати армію окупантів, яка не полишає спроб оточити місто. ЗСУ тримають оборону, завдаючи росіянам значних втрат. За минулу добу було відбито 25 атак в районах східніше Новобахмутівки, Степового, північно-східніше Бердичі, Авдіївки, Сєверного та Первомайського у Донецькій області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 26 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області; Тернів, Спірного, Веселого та Роздолівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку продовжується оборона та стримування війська рф в районах Красногорівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Там відбили 18 атак.

На Шахтарському напрямку ЗСУ відбили атаку в районі південніше Золотої Ниви Донецької області.

На Мелітопольському напрямкупродовжується виснаження росіян вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра продовжуючи ведення контрбатарейної боротьби. Триває активне нанесення вогневого ураження по тилах противника.

За минулу добу авіація наших Сил оборони завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, чотири по пунктах управління та три по ЗРК росіян. Також Силами та засобами ППО України знищено російський бомбардувальник Су-24М.

Підрозділи ракетних військ уразили шість районів зосередження особового складу, військової техніки таозброєння. Один пункт управління, один склад боєприпасів, дві станції РЕБ та 11 артилерійських засобів військ рф.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top